Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 13, 2005

Mijnen



Tsjonge! Die arme Sumatranen krijgen het wel voor de kiezen, zeg! Binnen een paar maanden een aantal aardbevingen en nu een dreigende vulkaanuitbarsting. Arme mensen. Misschien dat ik mij van hun lot iets meer aantrek dan anderen omdat ik zelf Indisch bloed door de aderen heb stromen maar feit blijft dat de situatie voor de bewoners van Sumatra verre van ideaal is.

En wij maar schande roepen van voetbalsupporters die hun ongenoegen over het verloop van de wedstrijd Inter Milan-AC Milan uiten door met ondermeer vuurwerk te gaan gooien. Gewoon een dom stelletje frustro's. 500 keer laten opdrukken en voorlopig mogen ze uitsluitend aan het handje van Oom Agent mee naar het stadion. Dat, of de mijnen weer openstellen. Het stelletje randdebielen...



Wie men wat mij betreft ook de mijnen in mag sturen zijn degenen die nog steeds vinden dat buitenlandse militaire interventie in Irak noodzakelijk is. Kan iemand hen even leren hoe de hersenen gebruikt dienen te worden?



Wie zijn hersenen wél goed gebruikt is mijn zoon (zei hij als immer opscheppende vader).
Zo heeft hij vandaag goed nagedacht bij het samenstellen van een eigen cd. Er staan nummers op van DJ Jean, Ch!pz, Spinvis, The Beatles, Zap Mama, The Smashing Pumpkins, Anne Clark, Alpha Blondy en Booker T and the MG's. Bovendien was hij zeer verheugd dat mijn zoekaktie naar het Buck Rogers themalied succesvol was verlopen. Verder hebben wij de dag doorgebracht met werken in de tuin, het laten repareren van een horloge, uithuizig de lunch gebruiken, een tas klaargemaakt voor verkoop op Koninginnedag en lakens verwisseld. Bij al die handelingen was Superfer bijzonder behulpzaam. Het is een goed kind.


Zullen de ouders van de AIVD-medewerker die verantwoordelijk is voor het wissen van een aantal belangrijke afluisterbanden dat ook ooit hebben gedacht? Of de ouders van Samir A. die werd gearresteerd omdat hij een journalist sterretjes liet zien?
Wellicht zag de betreffende journalist ook de pas ontdekte belachtelijk oude ster HE1326-2326. Dat zou zo maar 'ns kunnen...


Terwijl ik zojuist buurvrouw Pieternella een goednacht heb mogen wensen doe ik U hetzelfde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!