Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, december 16, 2004

RetorischGooglewhack:

overleden jongerensites

Het zal je maar gebeuren: eerst wordt je naar Irak gezonden om daar gewapenderhand de vrede te helpen handhaven en vervolgens wordt je verteld dat je langer moet blijven. Werd in eerste instantie nog ontkend dat Nederland militaire steun zou verlenen, zit je daar later toch als militair. Hoop je voor kerst terug te zijn, wordt je verteld dat je tot maart moet blijven. Denk je dat je alles gehad hebt, krijg je een kerst-cd met daarop de stem van premier Balkenende die een gedicht voordraagt vanuit het torenkamertje in de Petteflet. Ben je daar dan blij mee?


Minstens net zo blij zijn de opsporingsambtenaren die in plaats van terroristen Duitse rijbewijstoeristen mogen opsporen. Boven alles wordt het gebracht alsof het een nieuw probleem is. Hoezo nieuw? Vijftien jaar geleden was dit al bekend. Werkt de Nederlandse ambtelijke molen dan inderdaad zo traag dat er nu pas daadwerkelijk structureel aktie tegen ondernomen wordt?
Vanmorgen m'n tijdelijk zieke mams geholpen met wat boodschappen en bij wijze van dankzegging betaalde zij voor een aantal van onze boodschappen. Zo zaten Fer en ik vanavond voor het eerst sinds tijden aan de biefstuk...Ik bekeek trouwens m'n overzichtje van uitgaven en vergeleek die met die van twee jaar terug. En wat blijkt? Het bedrag aan boodschappen is nagenoeg gelijk gebleven en dus relatief gedaald. Het zijn de vaste lasten die met ruim 150 euro per maand zijn gestegen! Daarnaast zijn het vooral vervoerskosten de flink gestegen zijn en staat er gemiddeld een hoger bedrag bij de post "inventaris". Daarnaast is m'n maandinkomen zo'n 200 euro gedaald (grotendeels door eigen schuld, hoor!). Tel uit je winst. M'n frustratie daarover kon ik er vanavodn lekker uitzweten tijdens de Pencak Silat-klas. Eén der guru's vroegste leerlingen was er vandaag bij en daarom deed hij er een schepje bovenop. Dat gaan we morgen voelen. De soort van hurkzit tijdens de fotoshoot op het einde ten behoeve van de te maken kalender was dan ook nauwelijks nog vol te houden. Nog even een kleine waarschuwing voor diegenen die mij of de mijnen fysiek onheus wenschen te bejegenen: vandaag hebben wij twee manieren geleerd om in luttele seconden iemands nek te breken...>:}


Geen opmerkingen: