Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, augustus 06, 2004

Thunderbirds



Producent van kantoorartikelen Smead heeft het kort geding dat de werknemersbonden aanspanden verloren: Smead mag haar werknemers niet dwingen meer uren te werken zonder hen meer loon uit te betalen. Hiermee is een ernstig precedent voorkomen: bedrijven mogen niet buiten de CAO om handelen. In Duitsland maken ze't nog bonter:
De 150 werknemers (ook het management vraag ik mij dan af?)
van de Duitse snoepfabrikant Nappo Dr. Helle gaat drie maanden lang meer werken. Tot 60 uur aan toe. Ook de zaterdag wordt vanaf heden benut als werktijd. Dit om het bedrijf te redden uit een economische crisis. En als die crisis geen halt wordt toegeroepen: dan maar 70 uur gaan werken? Tachtig?



Ik bedoel maar: waar houdt't op? Nu wordt al van velen verlangt dat zij veertig uur gaan werken. Strakjes wordt dat 42, 46, 50 en waar blijven onze rechten dan? Het enige recht dat overblijft is het recht ontslagen te worden. Niet zo lang geleden werden medewerkers van souvenir-winkels ontslagen als zij weigerden op zondag te werken. Tussenkomst van de bonden heeft massa-ontslag voorkomen maar hoe zit dat heden ten dage nu het kabinet achter de plannen van werkgevers staat om hun slaven...eh...pardon...werknemers langer te laten werken? 'k Hou m'n hart vast bij de gedachte aan de werksfeer waaronder mijn kinderen later aan hun geld moeten komen.




Goed voor je zelfvertrouwen, zo'n bezoekje aan het zwembad. Veel mensen blijken verhoudingsgewijs dikker te zijn dan ik. Joepie! U raadt't al:
Superfer en ik zijn vandaag naar het zwembad geweest. Gewoon, met z'n tweetjes. Daarvoor even een plankje gehaald voor de keuken en ter afsluiting van het weekje samen de film Thunderbirds gezien.
Geregisseerd door Jonathan Frakes, U weet wel: de rechterhand van Captain Jean-Luc Picard, Overste Riker. De geweldig gemene schurkenrol was weggelegd voor een weergaloze Ben Kingsley. Toffe film. En bovendien
genoot m'n zoon met volle teugen.


Thuisgekomen het keukenplankje opgehangen terwijl ik het avondmaal bereidde. Dat ging dus mis. Een alternatief was snel in elkaar geflanst zodat de Ferman lekker in de tuin kon zitten smikkelen in gezelschap
van buurvrouw Miriam, haar dochters en haar vriend. Buurvrouw Debbie wees ondergetekende nog op de wederkomst der vleermuizen in de tuin. Heb ze zelf helaas niet kunnen ontwaren maar ik geloof haar op haar woord. Ferdinand kreeg nog les van buurman Dudo in het onderhouden van tomatenplanten voordat hij mij een welterusten-knuffel gaf, wij elkaar bedankten voor de fijne dag en hij z'n bed opzocht. Een minuutje later was ik bij'm om hem in te stoppen en bleek hij al in diepe rust. De schat. Nu maar even douchen en m'n nachtrust opzoeken. Bon nuit!



Week-overzicht van niet geplande ontmoetingen:
Buurvrouw Petra, buurvrouw Renee, buurvrouw Beppie, buurvrouw Veronique; Tristan, een jongetje uit m'n groep; Pelle, een vriend van Ferdinand; Ankie en Edgar van het Rocky Horror bestuur; buurvrouw Ingrid; buurvrouw Suzan; Peter, de vriend van buurvrouw Miriam; schoolvader Gijs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!