Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 10, 2004

Kinderzitje



Whatever happened to Fay Wray? That delicate satin draped frele?




Zij overleed afgelopen zondag als 96-jarige icoon van de pulp-film.
Beroemd, bemind en geliefd om haar rol van Ann Darrow in King Kong.
Ook speelde zij in zo'n honderd andere films waaronder Doctor X. En ook dat is de titel van een film
die wordt genoemd in het openingsnummer van The Rocky Horror Picture Show.





Dat was dan weer de hittegolf voor dit jaar. Wie er meer last van hadden (maar velen gelukkig slegs heel eventjes) waren de slachtoffers van de Amerikaanse drang om nieuwe bommetjes te testen. Bij de inzet van de atoombom, eerst op Hiroshima en een paar dagen later op Nagasaki, kwamen honderdduizenden burgers om het leven. Aan de andere kant heeft het gebruik van de atoombom gezorgd
voor een (vervroegde) capitulatie van Japan. Anders hadden wij wellicht nu Japans gesproken; een keizer gehad in plaats vna een president en hadden we niet zo'n [censuur] gehad met ecomische vraagstukken.






Wat vinden jullie trouwens van de subtiele wijzigingen in de vormgeving van dit weblog? En is't vermeldenswaard dat gistermiddag Rocky Horror castlid Sabrina even is langsgeweest en buurvrouw Angélique gisteravond op de thee kwam; ik met buurvrouw Miriam en nog wat eerder ook met buurvrouw Johanna en buurman Dudo heb zitten kletsen? Bovendien was ik van plan eerder op de avond met goede vriend Erwin naar de film te gaan maar door omstandigheden wordt dat morgen en werd het vanavond zuipen. Ook leuk.





Door Stomheid Geslagen van het weblog Maalstroom vroeg mij:



"Wwat vindt jij van de Europese wetgeving waardoor waarschijnlijk ook kleine volwassenen in een kinderzitje moeten achterin de auto (in geval van op de achterbank zitten)?????"



Natuurlijk heb ik eea meteen opgezocht en ontdekt dat binnenkort iedere Europeaan van onder de 1.35m (wat wellicht scherper wordt gesteld tot 1.50m!) op de achterbank in een kinderzitje moet. Dus ook de ruim vierduizend volwassen Nederlanders die aan deze lengte-eis voldoen. Verreweg de meesten van hen hebben heupen die een stuk breder zijn dan die van het gemiddelde kind en daarom zouden er aparte "zitjes voor kleine volwassenen" moeten worden gefabriekt. De BVKM (belangenvereniging voor kleine mensen) is hier tegen. Nu zijn zij ongeveer tegen alles maar dat is een ander verhaal.
Nu is deelnemen aan het (maatschappelijk edoch ook motorisch) verkeer
voor kleine volwassenen (Ja, soms mag je "dwergen" zeggen (als de persoon in kwestie één van de vele vormen van dwerggroei heeft. Dat kunnen overigens ook mensen van 1.70m zijn. Bijvoorbeeld.) maar nooit "Liliputters". Dat zijn namelijk de mensen die leven in het fictieve land "Liliput", ontsproten aan het brein van Jonathan Swift, schrijver van "Gullivers Reizen"). En zoals wij allen weten kunnen mensen niet leven in fictieve landen. Behalve als zij over een bepaalde psychische aandoening beschikken. Maar dat is een geheel ander verhaal)al niet zo eenvoudig maar sommige mensen hebben er een hobby van gemaakt het probleem op te blazen.
Chapeau trouwens voor de menschen die deze uiteenzetting nu nog aan het volgen zijn. Maar dat terzijde.



Om kort te gaan: iedereen die niet volledig aan "de norm" voldoet moet natuurlijk gewoon worden afgemaakt. Maar ja, wat is die norm en wie bepaalt dat? Stel dat ik de norm ben dan betekent dat dat iedereen van boven de 1.40m over de kling moet worden gejaagd. Van de mensen die overblijven mogen ook nog eens allen die geen piemel hebben eraan.
Van de overblijvers moet iedereen zonder Zweedse papa de zee in worden gedreven en iedereen zonder Indische mama verplicht twee kilo rode pepers opeten zonder daarbij te mogen drinken. Overblijvers die niet twee erkende kinderen hebben bij twee verschillende buurvrouwen mogen ook gaan handjes schudden met Elvis en verders moet iedereen die de Nederlandsche taal niet machtig is het strottehoofd worden doorgesneden en dan zijn we er al, geloof ik: Ik ben dan ALLEEN OP DE WERELD. Nou, da's lachen. NOT.



Overboord dus, met dat [censuur] over "waarden en normen". Gewoon iedereen in zijn (m/v) waarde laten, met zoveel mogelijk mensen rekening houden (Een opstapje bij de giromaat, een verlaagd urinoir in m'n stamkroeg en drie-punts autogordels die niet bij een crash je strottehoofd verbrijzelen zou fijn zijn!)
en verder niet zeuren. Ik heb gezegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!