Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, juni 29, 2003

Vanochtend, onderweg naar de tramhalte nog buurvrouw M tegengekomen op straat. Zij ging net boodschappen doen met haar dochters. Zowaar kreeg ik van "Eva de peva" een welgemeend klein, lief kusje vol op de lippen. Met geluid, nattigheid en al. De buschauffeur die Claudia (Janet), Marije (Columbia), Janinel (Riff Raff) en ondergetekende(Brad) naar IJmuiden vervoerde zou het niet verbazen als morgen in de krant zou staan:"Nieuw wapen in de strijd tegen zwartijders en anderszins lastige passagiers:
busbestuurder bezit bijl." Wat wil het geval? Voor één der scènes in de show is er een groot slagwapen nodig. Laat ik nou toevallig (weer dat woord!) over een dubbelbladige bijl van ongeveer 120 centimeter beschikken. De hele weg naar huis was dit Live Role Play-attribuut in handen van de chauffeur die'm graag gebruikte om passagiers en langsrijdende collegae de stuipen op het lijf te jagen...De betreffende scène was een aardig succes aan het strand van IJmuiden vanavond. Ook de andere stukjes die we deden gingen met veel enthousiasme, plezier en soms zelfs professionaliteit gepaard. En dit ondanks gebrek aan ervaring met het fenomeen Rocky Horror van sommigen van de cast waarvan een paar leden eerst op zééér korte termijn een rol hadden toebedeeld gekregen. Een goede ervaring dus, geplaatst in een alleraardigste setting. Maar iedereen die wel eens geprobeerd heeft op pumps door het zand te lopen kan zich nu indenken hoe vermoeid mijn arme voeten aanvoelen. Ook al ging niet alles volgens plan (zo was er de zaak van het gestolen mobieltje van de moeder van Stefan(Frank'n Further), enige miscommunicatie met de organisatie, een stroomstoring en een publiek dat kwam om te kijken en niet om te participeren): het was een bijzondere avond.
Kompleet gemaakt door Marcel en Chantal (Magenta) die mij veilig thuis hebben gebracht. Thanks guys! Ben ook bijzonder trots op m'n mede cast-leden, regisseuse Marieken (voorheen Magenta) en onze volgspotter Edgar en runner Ankie... En nu als de sodemieter de schmink van m'n gezicht en het zand uit m'n oren wassen en slapen.
De nieuwe dag neemt een aanvang om 07.30uur...

Geen opmerkingen: