Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 19, 2003

Ferdinand is nog een beetje onrustig. Zelfs nadat ik Summertime voor hem gezongen heb...Tsja, hij heeft dan ook een paar enerverende dagen achter de rug. Zo had hij vandaag wéér een verjaarsfeestje. In de kroeg deze keer. Dat doet ook maar, die jeugd van tegenwoordig...Goed nieuws voor de liefhebbers: m'n favoriete zweepje is terecht! Dankzij aanwijzingen van m'n moeder die het toch niet laten kon om te "helpen" met opruimen tijdens mijn afwezigheid. Wat zal zij gedacht hebben? "Plastic handvat", "Rubber sliertjes", "Fel oranje"..."Aha! Speelgoed van Eva!" Zodoende vond ik mijn speeltje (klik op eigen verantwoording!) terug in een speelgoedbak. Vandaag een hoop losje flubbel-briefjes weggegooid nadat ik de telefoonnummers en overige aantekeningen erop had overgenomen op de daartoe bestemde plekken: Agenda, telefoonlijst, adresboek, email-lijst...Buurvrouw A en ik hebben nog bezoekjes uitgewisseld en ik heb lekker twee uurtjes gedut. Heerlijk! Onderweg naar karate-les kwamen we Janice nog tegen. Een vriend van haar blijkt aan Pencak te doen. grappig, niet? Zal haar volgende keer toch eens vragen welk geurtje zij ophad. Ze rook namelijk heerlijk. Omdat buurvrouw J rijkelijk laat kwam opdagen nog lekker kunnen lezen terwijl Ferd stond te zweten in z'n vers gewassen karate-pak. Leuk foutje van Philip Freriks vanavond: "De gijzelaars in Algerije zijn allen vanochtend om...eh vrijgekomen." Ook verhaalde hij van de onlusten in Atjeh die pas beëindigd zullen worden zodra geen der partijen meer (financiële) belangen heeft in het conflict. Dat kan dus nog wel een tijdje duren...Hier nog even een stukje geschiedenis dat om een of andere reden niet veel aandacht krijgt op school. Zou het kunnen zijn omdat "wij Nederlanders" ons indertijd niet zo netjes hebben gedragen en daar liever niet aan herinnerd willen worden? Ik noem maar een kapitein Raymond Westerling, de uitvinder van het standrecht en de Zippo-raid. Deze "uitvinding" wordt nog wel eens door de Amerikanen geclaimd maar dat is dus onterecht. Ik bedoel maar: het was toch niet "De Turk" z'n schuld dat de Zippo in zijn tijd nog niet was uitgevonden? Nog immer wordt hulp aan de slachtoffers slegs mondjesmaat verstrekt en moet men het vooral hebben van particuliere initiatieven; beide regeringen schijnen de problemen niet te willen onderkennen. Hoe triest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!