Opvallend genoeg zijn het de politici (klik) die het meest klagen over 'handophouders' en 'fraudeurs' onder burgers die het vaakst ten onrechte hoge uitkeringen ontvangen en 'per ongeluk' het bestaan van integriteitsregels 'vergeten'. Koploper in deze zaken is al jarenlang de VVD maar ook binnen andere partijen komt het voor. Tja, als je vertegenwoordigers zich niet aan de regels houden, waarom zou je dat als burger dan doen?
Tijdens de koude oorlog werd ons door overheden voorgehouden dat het barricaderen van de voordeur, schuilen onder de keukentafel en de ramen en jezelf bedekken met witte lakens kon voorkomen dat je overleed ingeval van een kernexplosie. Onzin natuurlijk want als je binnen het bereik bent van een ontploffende kernbom heb je niet meer dan twee keuzes. 1: Je raakt in paniek en sterft op gruwelijke wijze. 2: Je raakt niet in paniek en sterft op gruwelijke wijze.
Kent u de 'Schijf van Vijf' nog? Klinkt mooi niet, dat advies van de overheid: 'Eet volgens onze aanbeveling en u blijf bijna gegarandeerd gezond.' Maar als het dan zo gezond is om volgens één bepaalde methode te eten, waarom wijzigt de overheid die methode dan met enige regelmaat?
De tabaksindustrie (klik) vond het normaal om burgers te misleiden en zelfs volgens de overheid was roken helemaal niet zo slecht voor de mens want de tabaksfabrikanten konden jarenlang hun gang gaan. Sterker nog: bij de drogist konden lijders aan astma 'asthmasigaretten' verkrijgen.
Goed voor de longen! Met de voedselindustrie is het niet anders gesteld. List, bedrog en misleiding zijn voor conglomeraten als Coca Cola en Nestlé de normale manier om meer van hun producten te verkopen. En de overheid vindt het prima. Terwijl het echt niet moeilijk is om verboden op te leggen. Als de overheid mensen kan verbieden te appen tijdens het fietsen, hoe moeilijk is het dan om fabrikanten te verbieden te liegen over wat er in ons eten en drinken zit?
De eerste persoon die een boete ontving voor fietsen met de mobiel in de hand was een dame die eerder die dag hoorde dat zij een SOA had opgelopen. Het onderdeel van de politie dat haar had bekeurd vond het 'grappig' dat feit op 1 juli wereldkundig te maken in een twitterbericht.
(Het ergst is misschien wel de uiterst slechte beheersing van de Nederlandse taal: 'der SOA test' in plaats van 'haar' of eventueel 'd'r'.)
Er zijn natuurlijk legio overheidsdienaren die hun uiterste best doen maar de overheid als instituut vind ik persoonlijk moeilijk te vertrouwen.
Meer lezen? Mijn verhalenbundels
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/