'When they have puked they will go down on their knees and then the dog comes'. Zomaar een zinnetje dat werd uitgesproken tijdens de repetitie gisteren voor de Halloween Hairball-show in Paradiso, aankomende zaterdag. U begrijpt: dat wordt een dolle boel! Vaak zijn de repetities zelfs leuker dan de eigenlijke show.
Met m'n zoon heb ik ook regelmatig leut. Vroeger al toen ik hem filosofische vraagstukken voorlegde. Hij was een jaar of zeven toen ik hem vroeg: Als een aap, een ijsbeer en een schildpad vechten, welke wint er dan?' Zijn antwoord:'Als ze in het oerwoud vechten wint de aap, op het ijs dan wint de ijsbeer en als ze in het water vechten wint volgens mij de schildpad'. Of deze dan:'Denk je dat op een dag robots de plaats van mensen zullen innemen?'-'Alleen als ze dat willen, natuurlijk!'
Natuurlijk gaat er ook ('zelfs') in mijn leven wel eens wat mis. Maar dan richt ik mij op de kleine geneugten. Zo mocht ik zaterdag m'n dochters vingernagels knippen en genoot ik van het vertrouwen dat zij in mij stelde. Onvoorwaardelijk ging zij ervanuit dat ik haar geen pijn zou doen en legde zij haar tere meisjeshand op mijn been. Ook nis er hier niet altijd geld voor een lekker biefstukje of zo. Dan maak ik bijvoorbeeld een dubbele tosti van een paar sneetjes oud brood en zegt mijn zoon:"Lekker, pap!"
Of er belt, sms't of mailt een klant of opdrachtgever om te zeggen dat men zo tevreden is met mijn inbreng.
Allemaal dingen om blij van te worden.
De directie van Shell was vast weer blij met de gratis reclame geleverd door het NOS-journaal vandaag. Zoals eerder deze week bijvoorbeeld ook Philips dat was. De kwartaalcijfers werden weer gepresenteerd en uiteraard waren die erg goed. En dat is al jaren zo. Vreemd genoeg komt het niet op het nieuws als de kwartaalcijfers een keer tegenvallen. Vallen die ooit wel tegen eigenlijk?
Het gaat nu zo goed met met de economie dat uitzendbureaus de vraag naar tijdelijke werkkrachten moeilijk kunnen bijbenen. Het is dat ik niet paranoïode ben. Anders zou ik kunnen gaan denken dat de kredietcrisis is bedacht als methode om vaste (en dus dure) werknemers te ontslaan en opnieuw aan te nemen via uitzendbureaus. Op die manier zijn werknemers niet alleen goedkoper maar ook veel makkelijker te ontslaan.