Vandaag gezellig met mijn zoon een cake gebakken; een prima 'vader en zoon'- moment! Bovendien werd het weer eens tijd dat de goudvissen in schoon water mochten rondzwemmen.
Gisteren was ik eigenlijk nog bezig met bijkomen van de vakantie waarvan wij zondagavond thuis kwamen toen ik een script te lezen kreeg voor een auditie later dezelfde dag. Toevallig kwam ik in de castingstudio een oud-collega tegen! Net als bij een sollicitatie voor een 'reguliere' baan is het ook bij het solliciteren naar een rol in een reclamefilm maar even afwachten of je wordt aangenomen. Intussen kon ik achterstallige e-mails beantwoorden, mijn website en kasboek bijwerken, mijzelf inschrijven bij weer een castingbureau, foto's van camera naar computer overhevelen om later rustig uit te zoeken, een paar telefoontjes plegen en mij voorbereiden op een bezoek aan de allergoloog, vanmorgen. Intussen heb ik mij opgegeven als kandidaat voor een nieuw televisie-programma. Niet echt hetzelfde als de opname van een filmpje maar toch...
Hier even een aardig filmpje waar een kleine test aan vastzit:
Het juiste antwoord vindt u hier (Even klikken op de link).
Eigenlijk is het allemaal vooral een kwestie van perceptie en hoe wij iets zien wordt in grote delen bepaald door de media. Die tevens bepaald wat wij níet zien:
In een Nederlandse gemeente (in het kader van openheid - ook wel 'transparantie' houdt men geheim welke dat is) worden sinds kort mensen in hun huis afgeluisterd wanneer de gemeente vermoed dat men misschien eventueel zou kunnen frauderen met bijstandsgelden. Er worden zelfs verborgen camera's geplaatst in de betreffende woningen! Dus zonder dat de bewoners iets wordt verteld dringen ambtenaren hun huis binnen en plaatsen afluisterapparatuur. En ik maar denken dat Nazi's enge mensen waren...Gelukkig is er het College Persoons Bescherming dat er op toeziet dat de privacy van burgers niet wordt geschonden. Dus wat zegt het CPB van deze situatie? Het CPB zegt over het illegaal afluisteren van mensen die misschien eventueel schuldig zouden kunnen zijn...: 'Dat is prima.'
En u maar denken dat alleen de Amerikaanse geheime dienst NSA zo eng bezig was met telefoongesprekken aftappen en zo. Ha! Zij kunnen nog wat leren van die rare Hollanders!
In ieder geval op het gebied van wapencontrôle dan. Want ook al is Amerika een stukje groter: 12.000 doden per jaar door vuurwapengeweld is best veel. Hoewel: in Amerika sterven jaarlijks 400.000 mensen aan obesitas. Jawel, beste lezers en lezerinnen: van dik zijn ga je dood! Maar vetzucht vindt de Amerikaanse overheid geen probleem. Terrorisme echter wél. In de eerste helft van 2013 kwamen in Amerika maar liefst 4 (vier!) mensen om bij terroristische aanslagen! Vreselijk natuurlijk voor die vier mensen en hun nabestaanden maar hoeveel mensen kwamen in diezelfde periode om door auto-ongelukken, alcohol-gebruik, of door een val van een keukentrapje? Vele malen meer!
Om een voorbeeld te geven: in de eerste helft van 2013 werden 11 mensen doodgeschoten door kleuters die met vuurwapens speelden. Is het dan niet veel verstandiger als de Amerikaanse overheid jacht ging maken op kleuters in plaats van op terroristen? Of gaat het eigenlijk niet om het voorkomen van nog meer doden?
Maar waarom steekt men dan zoveel miljarden dollars in het voorkomen van ongeveer 8 doden per jaar in een land waarvan de gemiddelde staat al zo'n zes keer groter is dan Nederland? Vergeleken met al die miljarden is het bedrag dat wordt uitgetrokken aan 'Obamacare' (betaalbaar ziekenfonds voor elke Amerikaanse burger) maar een schijntje.
Maar ja: wat is nu belangrijker; voorkomen dat duizenden mensen sterven aan eenvoudige aandoeningen als een onstoken grote teen (Een paar dollar aan anti-biotica en hopla: er blijft nóg een belastingbetaler in leven!) of miljarden uitgeven aan 'preventieve fouillering' van mensen met een donkere huidskleur en het ophangen van camera's zodat je achteraf goed kunt zien hoe een terrorist twee mensen doodschiet voordat hij zelfmoord pleegt?'
Hoeveel zou Amerika verdienen als de wapenhandel aan banden werd gelegd? Er zou in ieder geval een vermogen worden bespaard op rechtszaken die moeten uitmaken of iemand al dan niet per ongeluk (bijna) is neergeschoten. Verder zouden jaarlijks duizenden belastingbetalers in leven blijven.
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Phill Nixon en Prins Friso
In Amerika regeert het grote geld en is de burger van nul en generlei waarde. Met de huidige kabinetten gaat het hier dezelfde kant op.
BeantwoordenVerwijderenja, het leven is niet alleen getallen, soms tellen princiepes zwaarder!
BeantwoordenVerwijderensoms vraag ik me af of de mensen niet maar al te graag afgeluisterd worden. Dan krijgen ze misschien weer wat likes bij op facebook en andere sociale netwerken.
BeantwoordenVerwijderenEen paar dingen zie je economisch niet goed. ;-0 Volgens de kapitalisten dan. Een obesitas eet over het algemeen meer, dus zal ook meer belasting betalen via het kopen van artikelen. Dat is goed voor de economie. Dat er meer mensen sterven is niet zo heel erg, dat is beter voor de overbevolking. En daarbij teveel mensen betekend vaak weer meer werklozen, dus dat kost ook geld. En ehhhh. Ja sorry, ik moet even als kapitalist denken. Ze zullen zeggen, er vallen zo weinig doden door terrorisme omdat ze zoveel geld erin stoppen. En teveel antibiotica is ook niet goed voor je.
BeantwoordenVerwijderenLove As Always
Di Mario
owh verhip, dan ben ik dat afluisteren vergeten. Dat is echt slecht... meen ik serieus. Zelf je eigen thuis is dus niet meer je veilige haven. Schande zeg ik.
BeantwoordenVerwijderenLove As Always
Di Mario
Even luisteren wat ze hier zeggen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb het niet zo op met Amerika, zeker wat d wapenwet betreft en het tegenwerken van een goed uitgebouwde gezondheidszorg. En dan die afluisterpraktijken er nog bij... een raar land met rare gewoontes... wat zeg ik? Met afschuwelijke gewoontes!
BeantwoordenVerwijderenMaar nu een wat leuker gegeven: heb je die rol uiteindelijk gekregen lieve Terrebel? Ik hoop het uit de grond van mijn hart!
Tja, veel mensen zien de Gorilla in hun leven ook niet voorbij komen.
BeantwoordenVerwijderenTerwijl velen toch weer openhuis houden met hun priveleven.
Bezorgde groet,