Het voornaamste argument tegen het dragen van de boerka is dat men het naar vindt iemand op straat tegen te komen die onherkenbaar is. Het voornaamste argument voor het uiterlijk van de traditionele Zwarte Piet is dat het fijn is als kinderen in de hulp van Sinterklaas niet meteen de zoon van de buurman herkennen. Dan vraag ik mij af: hoe kunnen mensen het tegelijkertijd leuk én vervelend vinden dat mensen onherkenbaar over straat lopen? Is dat niet een beetje dubbel?
Natuurlijk weet ik al langer dat mensen vaak dubbel zijn in hun bedoelingen. Zo vinden velen dat de overheid meer regels moet opleggen aan haar burgers (lees: 'anderen') én dat de overheid zich minder met de burgers (lees: 'mij') moet bemoeien.
Wij gaan er prat op onze kinderen 'een opvoedkundige tik' te geven maar spreken er schande van wanneer mensen uit andere culturen hun kinderen slaan als deel van de opvoeding.
Wij willen dat mensen die de wet overtreden keihard worden gestraft. Behalve wanneer wij zelf de wet overtreden.
Wij zijn er trots op dat Nederland keer op keer een van de beste landen blijkt om in te wonen én klagen vaak dat het 'zo slecht' gaat met Nederland dat wij overwegen te emigreren.
'Gratis geld' in de vorm van subsidies voor cultuur en werkloosheidsuitkeringen moet worden afgeschaft maar subsidie voor voetbal moet blijven 'want dat is cultuur' en 'gratis geld' in de vorm van bijvoorbeeld hypotheek rente aftrek en AOW moet blijven 'want zonder het gratis geld dat de overheid mij geeft kan ik niet leven'.
Ook vinden mensen dat de Nederlanders die vanwege de slechte economie vanuit Nederland naar het buitenland emigreerden groot gelijk hadden én dat mensen die vanwege de slechte economie in eigen land naar Nederland komen beter in eigen land kunnen blijven om daar de economie vooruit te helpen.
Over economie gesproken: mensen klagen graag over een tekort aan geld maar tegelijkertijd geven wij meer geld uit dan ooit aan koffiezetapparaten, weekendjes weg en sinterklaascadeaus.
Mensen vinden het heel normaal dat joden geen kerst vieren 'want dat is nu eenmaal hun cultuur' maar eisen dat moslims samen met ons kerst vieren 'want dat is nu eenmaal onze cultuur'. In het verlengde daarvan: moslims beledigen 'moet kunnen' maar joden beledigen is absoluut 'not done'.
Waarom zeggen wij 'Ach, het is nu eenmaal deel van hun cultuur.' wanneer joden dieren ritueel slachten maar vinden wij het kwalijk wanneer moslims dieren ritueel slachten?
Wij roepen 'Ach, wat zielig!' wanneer wij televisiebeelden zien van mensen die in tenten in de modder slapen én vinden het normaal om een paar tientjes per dag te betalen om te mogen slapen in tentjes in de modder. Al noemen wij dat 'kamperen'.
Egels en ezeltjes zijn zielig maar plofkippen en karbonaadjes vooral lekker.
Men zegt niets te maken te willen hebben met de EU en klaagt vervolgens geen stem te hebben in de EU.
Er zijn mensen die ontzettend veel haast hebben om bij de supermarkt te komen en als ze er eenmaal zijn rustig tien minuten telefonisch met een partner overleggen over welke soort groente bij de aardappelen moet komen.
Wij vinden dat tradities (zoals het Suikerfeest) van andere volken geen plaats verdienen in 'de Nederlandse cultuur' maar omarmen met liefde tradities van andere volken zoals 'Halloween', 'Valentijnsdag en 'Black Friday'.
Mensen willen ook graag dat alle mensen van buitenlandse komaf uit Nederland vertrekken. Behalve wanneer zij goed voetballen namens het Nederlands elftal.
Of - zoals een jong meisje dat zo fraai uitdrukte - 'Auto's zijn slecht voor het milieu dus iedereen moet zijn auto wegdoen! Behalve mijn papa want die heeft'em echt nodig.'
Waarom zouden mensen zo tegenstrijdig zijn? Heeft u daar gedachten over? Zijn wij (ja, u en ik ook) misschien gewoon hypocriet van nature?
=================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/