donderdag, augustus 22, 2013

Televisie

Mensen vinden het verschrikkelijk om te doen wat veel anderen óók doen. Althans, dat beweren zij. Feit is dat wij allemaal - en massaal! - doen wat anderen ook doen: Wij kijken dezelfde televisie-programma's, eten hetzelfde ontbijt, drinken automaat-koffie op het werk, staan in dezelfde file, luisteren vaak dezelfde muziek, kopen massaal dezelfde boeken...maar waarom vinden wij het zo moeilijk om toe te geven dat wij niet anders zijn dan onze buren of vrienden? 'Ik ben uniek want niemand in mijn vriendenkring vindt deze muziek leuk!' Het gaat zelfs zo ver dat mensen  desnoods maar gefrituurde kakkerlakken eten omdat niemand van hun vrienden dat nog heeft gedaan!

Lady Di werd na haar dood door miljoenen mensen bejubeld en dús waren er tienduizenden die Lady Di opeens een slecht mens  vonden, om geen enkele andere reden dat dat de meesten haar aardig vonden. Mensen weigeren een serieuze oproep over de gevolgen van kanker te delen 'want dat speelt alleen maar in op sentiment en ik ben niet iemand die zich  door sentiment laat leiden!' maar tegelijkertijd delen zij massaal een foto van een schattig poesje met de begeleidende tekst 'deel deze foto als ook jij dit een schattig poesje vindt!' Hoezo is het dan opeens níet laten leiden door sentiment?

Met alle afluisterschandalen van de laatste tijd moeten wij ervoor waken ons te laten leiden door het sentiment dat alle geheime diensten altijd slechte dingen doen want dat zij ook goede dingen doen is een gegeven.

David Miranda zal daar anders over denken. Zonder enige vorm van proces en zonder dat hij ook maar ergens van werd beschuldigd werd hij aangehouden toen hij zijn vriend, de journalist Glenn Greenwald wilde opzoeken. Scotland Yard zegt dat Miranda 'volgens de gebruikelijke juridische protocollen' is aangehouden en negen uren lang (het absolute maximum om iemand zonder verdenking te mogen vasthouden) is ondervraagd. Maar waaróm de partner van Glenn Greenwald is aangehouden wil men niet bekendmaken. Dat biedt voer aan speculaties over de reden.

Zou het kunnen dat de Engelse overheid wil voorkomen dat Glenn Greenwald van The Guardian bekendmaakt wat Engeland zelf namens - of in opdracht van - de NSA heeft uitgespookt? Natuurlijk niet! Iedereen weet toch dat geheime diensten nooit mensen intimideren en zo? En wie vertrouwt geheime diensten nou eigenlijk niet? Goed, die blunder waaruit bleekt dat diverse geheime diensten al jaren diverse wetten overtreden en ons horen te beschermen maar hun eigen gegevens niet eens kunnen beschermen, laat staan die van ons...dat was natuurlijk maar een eenmalige blunder. Toch?

Tenzij het (en hier komt mijn zelfbedachte complottheorie) een briljante zet is van de Amerikaanse inlichtingendienst om mensen (en dus ook vijanden) te laten denken dat de afluisterdienst vooral bestaat uit duizenden incompetente idioten die het werk alleen maar doen om hun buren te kunnen afluisteren en mensen te kunnen afpersen en intimideren terwijl zij er zelf veel geld aan verdienen. Dat zou dan de aandacht afleiden van wat de NSA écht doet. Namelijk...

Vaste lezers weten het: ik geloof niet in complottheorieën maar wél in complotten. Toch blijf ik nadenken en geloof ik niet dat de overheid ons wil beïnvloeden door het verspreiden van chemicaliën, bijvoorbeeld via de mysterieuze 'chemtrails': condenssporen van vliegtuigen op grote hoogte. Als het inderdaad gebeurd is het zeer inefficiënt want van die hoogte worden chemicaliën dusdanig verspreid dat de hoeveelheid die uiteindelijk de grond raakt verwaarloosbaar is. Bovendien is het vele malen makkelijker en goedkoper om een stofje te verspreiden via de waterleiding. Om soortgelijke redenen is ook het HAARP-project geen methode om de gedachten van onschuldige burgers als u en ik een bepaalde richting op te sturen.  H.A.A.R.P.  is een installatie die tot doel heeft metingen te verrichten in de ionisfeer en wordt regelmatig in verband gebracht met tornado's en aardbevingen. En natuurlijk met 'mind control'.

Maar 'de geheime wereldregering' heeft al lang geleden een zeer effectieve en relatief goedkope (de burger betaalt er zélf voor!) methode uitgevonden om mensen in een bepaalde richting te laten denken!

Die methode heet televisie.