Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, september 23, 2020

Over tijd

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
==============================================
Momenteel heb ik een vaste baan voor 24 uren per week. Daarnaast spendeer ik zo'n acht uren per week aan vrijwilligerswerk, lees en schrijf een uurtje of tien per week, ben een uurtje of twaalf met het huishouden bezig en probeer 56 uren per week te slapen. Boodschappen doen, koken, eten...uurtje of 15 per week, gok ik. Sociale media: nog eens zo'n tien uren per week. Misschien wel 20. Laten we het op 15 houden. Interactie met buren, vrienden, mijn vriendin en kinderen: twintig uren. Makkelijk. 

Wat doe ik met de overige acht uren per week? Televisie kijken? Een beetje, ja. Wandelen. O ja, ook nog. Zeker vijf uren per week. Hmmm...tsja, dan blijven er niet veel uren meer over. Maar dat is prima.

Gemiddeld (sommigen meer, anderen minder) werkt de werkende Nederlander 5,5 uren per dag. De rest van de 8-urige werkdag is voor het lezen van weblogs, Facebook-berichten, het weerbericht van de aankomende vakantiebestemming, koffie drinken en de partner bellen over het avondeten. 

Wat doen wij (het gros der Nederlanders dus dan voor het overige deel van de doordeweekse dag (want weekenden tel ik even niet me)? Stel dat wij 8 uren slapen. Er blijven dan dus (8+8) is 8 uren over. Één uur is voor woon-werkverkeer, één uur is voor boodschappen doen en koken en een uur is voor eten en afwassen. Voor het overige huishouden (was draaien, stofzuigen, opruimen) tellen wij een uur bij. Er blijven nog vier uren over. Zijn al die vier uren voor TV-kijken en of gezinsleven?Hoe ziet de verdeling in uren er (ongeveer) uit voor u?


De wereld van entertainment - waarin ik pré corona bijverdiende bovenop mijn maandelijks salaris van €900 - ligt plat. 
Ik mis dus inkomsten.
Behalve door een boekje van mij te kopen (zie daartoe de kolom ter rechterzijde van dit blog) kunt u mij ook een beetje sponsoren
door te klikken op onderstaand betaalverzoek, vermomd als foto:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=W8j7ZyKHhJgUabw2AXFPfQnZPLpsDknM

Via Paypal kan ook: https://paypal.me/weijnschenk
Meer lezen? Mijn verhalenbundels


dinsdag, september 22, 2020

Goed nieuws en kattenlog

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/
=============================================

Goed nieuws vind ik dat ook wereldberoemde mensen niet te beroerd zijn om gewoon plezier te hebben. En daarbij ook nog eens anderen blij te maken. Neem deze dame van tien lentes jong die de wereldberoemde muzikant Dave Grohl uitdaagde tot een wedstrijdje drummen:

 
(Aardig detail: zij dragen dezelfde outfit)

 In dit filmpje daagde zij hem uit en daar begon het mee:  
 Grohl nam de uitdaging aan, zoals u in het eerste filmpje kon zien. Maar niet alleen dat: hij erkende zijn meerdere in zijn tienjarige fan Nandi Bushell en schreef en speelde een ode aan haar:

Naar verluidt zijn het de dochters van de man die beroemd werd met Nirvana en met de Foo Fighters die gezellig mee doen op de achtergrond. 

Soms doet Billy de Kat alsof hij niet meer weer hoe het kattenluik werkt en vraagt mij de deur open te doen voor hem. Om mij dan gewoon even aan te staren, om te draaien en weg te lopen. Zomaar één van de grapjes die hij met mij uithaalt. De lieve boef!

Met de lolcat van deze week vraag ik mij af waarom zo velen
zich richten op de gevolgen en niet op de oorzaak van iets vervelends:


'Waarom geen oorzaak van verkoudheid zoeken
in plaats van betere zakdoekjes te ontwikkelen?'