Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 16, 2019

Wij zitten vol tegenstrijdigheden

Het voornaamste argument tegen het dragen van de boerka is dat men het naar vindt iemand op straat tegen te komen die onherkenbaar is. Het voornaamste argument voor het uiterlijk van de traditionele Zwarte Piet is dat het fijn is als kinderen in de hulp van Sinterklaas niet meteen de zoon van de buurman herkennen. Dan vraag ik mij af: hoe kunnen mensen het tegelijkertijd leuk én vervelend vinden dat mensen onherkenbaar over straat lopen? Is dat niet een beetje dubbel?

Natuurlijk weet ik al langer dat mensen vaak dubbel zijn in hun bedoelingen. Zo vinden velen dat de overheid meer regels moet opleggen aan haar burgers (lees: 'anderen') én dat de overheid zich minder met de burgers (lees: 'mij') moet bemoeien.

Wij gaan er prat op onze kinderen 'een opvoedkundige tik' te geven maar spreken er schande van wanneer mensen uit andere culturen hun kinderen slaan als deel van de opvoeding.

Wij willen dat mensen die de wet overtreden keihard worden gestraft. Behalve wanneer wij zelf de wet overtreden.

Wij zijn er trots op dat Nederland keer op keer een van de beste landen blijkt om in te wonen én klagen vaak dat het 'zo slecht' gaat met Nederland dat wij overwegen te emigreren.

'Gratis geld' in de vorm van subsidies voor cultuur en werkloosheidsuitkeringen moet worden afgeschaft maar subsidie voor voetbal moet blijven 'want dat is cultuur' en 'gratis geld' in de vorm van bijvoorbeeld hypotheek rente aftrek en AOW moet blijven 'want zonder het gratis geld dat de overheid mij geeft kan ik niet leven'.

Ook vinden mensen dat de Nederlanders die vanwege de slechte economie vanuit Nederland naar het buitenland emigreerden groot gelijk hadden én dat mensen die vanwege de slechte economie in eigen land naar Nederland komen beter in eigen land kunnen blijven om daar de economie vooruit te helpen.

Over economie gesproken: mensen klagen graag over een tekort aan geld maar tegelijkertijd geven wij meer geld uit dan ooit aan koffiezetapparaten, weekendjes weg en sinterklaascadeaus.

Mensen vinden het heel normaal dat joden geen kerst vieren 'want dat is nu eenmaal hun cultuur' maar eisen dat moslims samen met ons kerst vieren 'want dat is nu eenmaal onze cultuur'. In het verlengde daarvan: moslims beledigen 'moet kunnen' maar joden beledigen is absoluut 'not done'.



Waarom zeggen wij 'Ach, het is nu eenmaal deel van hun cultuur.' wanneer joden dieren ritueel slachten maar vinden wij het kwalijk wanneer moslims dieren ritueel slachten?

Wij roepen 'Ach, wat zielig!' wanneer wij televisiebeelden zien van mensen die in tenten in de modder slapen én vinden het normaal om een paar tientjes per dag te betalen om te mogen slapen in tentjes in de modder. Al noemen wij dat 'kamperen'.

Egels en ezeltjes zijn zielig maar plofkippen en karbonaadjes vooral lekker.

Men zegt niets te maken te willen hebben met de EU en klaagt vervolgens geen stem te hebben in de EU.

Er zijn mensen die ontzettend veel haast hebben om bij de supermarkt te komen en als ze er eenmaal zijn rustig tien minuten telefonisch met een partner overleggen over welke soort groente bij de aardappelen moet komen.

Wij vinden dat tradities (zoals het Suikerfeest) van andere volken geen plaats verdienen in 'de Nederlandse cultuur' maar omarmen met liefde tradities van andere volken zoals 'Halloween', 'Valentijnsdag en 'Black Friday'.

Mensen willen ook graag dat alle mensen van buitenlandse komaf uit Nederland vertrekken. Behalve wanneer zij goed voetballen namens het Nederlands elftal.

Of - zoals een jong meisje dat zo fraai uitdrukte - 'Auto's zijn slecht voor het milieu dus iedereen moet zijn auto wegdoen! Behalve mijn papa want die heeft'em echt nodig.'


Waarom zouden mensen zo tegenstrijdig zijn? Heeft u daar gedachten over? Zijn wij (ja, u en ik ook) misschien gewoon hypocriet van nature?

=================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

  1. Een opvoedkundige tik hoort niet, nooit, bij geen ene maatschappij. Dat heeft niets met cultuur te maken, maar met onmacht van de opvoeder.

    Van mij hoeven moslims ook geen kerst te vieren en een suikerfeest zou ik best wel eens een keer willen meemaken.

    Ritueel slachten, iedereen heeft er zijn mond vol van, maar het is slechts 1% van het vlees in nederland. En wat hebben we voor de rest. Voornamelijk slecht voor het dier en slecht voor het milieu, megastallen. Gesubsidieerd door onze regering, anders kunnen we niet concurreren met de rest van de wereld.

    Moslims beledigen durft niet iedereen meer hardop, maar Joden beledigen is normaal geworden. Loop anders maar eens met een keppeltje door de stad heen, kijken hoe je je voelt.

    Halloween, kerstman, valentijnsdag, zwarte vrijdag. Ik wil er mijn woorden niet aan vuil maken.

    Of- zoals Shirel dat fraai uitdrukte - Iedereen aan de fiets of je moet het lopend afkunnen.

    Het is dus niet altijd zoals je het denkt te zien.

    Love as always
    Di mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat je beter kunt zeggen dat de mens egoïstisch is. Dat dekt de lading beter. Anderen hoeven het niet goed te hebben als ik er zelf maar geen last van heb. Op een andere manier kun je het niet uitleggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "wij" blijken vooral ook makkelijk te generaliseren!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is gewoon zo jammer dat je vaak het negatieve van culturen in het nieuws ziet, dat er dan ook een Holleder zit, is schijnbaar minder erg? Ik heb geen idee, laat ik gisteravond nu een nieuw programma gezien hebben op npo1... Jouw stad, mijn dorp... mensen uit een dorp van 700 inwoners, met nul buitenlanders en hij van het gezin stemt op wilders, gaat ruilen met een Surinaams gezin uit Den Haag.... komt in multi cultureel... wil Wilders de hand schudden als hij hem ziet, maar eigenlijk... vertelt hij ook, dat hij er ver vanaf staat, en heeft het ineens over 'mens zijn', dat het niet uitmaakt wat voor kleur iemand heeft, dat iedereen in de wijk en het buurthuis gewoon mens is....

    Verder, het enige waar ik pissed over kan worden, is dat mijn eigen kind met baby geen huis krijgt of kan vinden, vast zit in de wachtlijsten... en ik hier nu twee gezinnen met Syriërs op mijn trappenhuis heb zitten en het in de hele straat zie gebeuren, huis leeg? Vluchtelingen worden zo geplaatst die nog amper Nederlands spreken zelfs met alle hulpdiensten van dien die af en aan langs komen om hen te helpen...

    Dat is erg dubbel.... trust me... die mensen verdienen ook, maar mijn eigen kind, die hier geboren is... woont in... snap je dat ook terrence?

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben vooral heel nieuwsgierig als het om andere culturen gaat en zuig de informatie dan ook gretig op.
    Een gesprek met iemand uit een andere cultuur kan zo verhelderend zijn...we lopen allemaal met oogkleppen op en willen wel de lusten maar niet de lasten.
    Eenieder is in eerste instantie mens met eigen gewoonten en die hebben we allemaal.
    Verkleden wij ons niet met carnaval en niet altijd herkenbaar.
    En die tik nee dat kan en mag niet..ben het eens met de uitspraak de onmacht van een opvoeder.
    Groetjes en fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!