Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 17, 2018

Uithuwelijken

Een veelgehoord argument tegen het homohuwelijk is dat dat zou ingaan tegen het traditionele huwelijk. Maar 'het traditionele huwelijk' is net als 'de allochtoon': niet bestaand. Zoals er vele soorten allochtonen bestaan ('Iedereen die uit een niet-Westers buitenland komt. Behalve Japan en Indonesië want dat zijn 'beschaafde' landen maar mensen uit een deel van Indonesië zijn natuurlijk wél allochtoon want zij wonen in een bos. En Europeanen zijn allemaal westers en dus autochtoon. Behalve Turken.'), zo bestaan er ook vele tradities rond 'het huwelijk.' Zie: http://www.huffingtonpost.com/2014/01/20/historical-marriage-definitions_n_4589763.html?utm_hp_ref=tw (Engels)

'Uithuwelijken' is zo'n oude traditie. Bovendien een traditie die nog niet eens zo heel lang geleden ook in Nederland (en België?) volkomen normaal was. Met name onder de adel. In andere landen is het noodzaak: wanneer je regelt dat je dochter trouwt met een rijke man gaat je gezin niet dood van de honger.

Tegenwoordig vinden veel westerlingen dat 'de Islam' (net zo'n nietszeggende term als 'het Christendom') een 'achterlijke cultuur' is 'want vrouwen worden er gedwongen uitgehuwelijkt'. Dat dit domweg niet waar (klik) is en verreweg de meeste mensen van Turkse en Marokkaanse komaf zelf hun partner kiezen doet voor sommigen absoluut niet ter zake 'want feiten hebben niets met de werkelijkheid te maken'. Een enkel geval waarbij wél een meisje gedwongen wordt uitgehuwelijkt is niet typerend voor de hele groep. Als dat zo zou zijn zou elke christen een neo-Nazi zijn 'want veel neo-Nazi's noemen zich christen'.

Dat een vooraanstaande groot-moefti (klik) bindend heeft bepaald dat vaders die hun dochter tegen haar zin aan een man binden de gevangenis in moeten maakt mensen die geloven dat 'alle moslims achterlijk' zijn ook absoluut niet uit 'want het is zo want dat vind ik en het stond op Facebook!'. Althans, die indruk krijg ik uit berichten op Facebook, Twitter en gesprekken in de buurt.

En wie de gewoonte van uithuwelijken ziet als bewijs dat een bepaalde religie 'achterlijk' is, zal moeten erkennen dat dan ook het Christendom een 'achterlijke' religie is want ook onder christenen komt uithuwelijken (klik) veelvuldig voor.


=================================================
Tip: ook ik had mijn vooroordelen over het onderwerp maar besloot dat ik toch wilde weten hoe het nu eigenlijk zat. Google is dan mijn vriendje. Probeert u het eens!

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

suske zei

Veralgemenen is nooit goed.
De meeste mensen zien wat ze willen zien.

די מריו zei

Ookal is google niet altijd geloofwaardig, je gedachtegang is wel goed. Maar ik denk dat je er met dit onderwerp niet ver naast zult zitten met je opzoeken. Aan uithuwelijken doe ik niet. Ze zoeken het maar lekker zelf uit.

Love As Always
Di mario

Lutje zei

een huwelijk uit echte liefde is nog het mooiste
de liefde kan groeien zeggen ze dan...
Een @->- voor jou.

Morgaine zei

Huwen vanuit liefde is niet altijd goed zegt men nu, na onderzoek blijkt dat verstandshuwelijken uit het verleden vaker en beter gingen dan vanuit liefde te huwen, ik weet niet meer waar ik dat ooit gehoord heb hoor, kwam uit een docu of zo, of een tijdschrift...

Of het waar is? Weet ik niet natuurlijk, maar er kan wat inzitten, omdat je moet leren met elkaar om te gaan, en vaak komt het dan op praktische zaken neer ipv dat de liefde die toch uitersten kan vertonen, en dus kun je beter met elkaar overweg, zo zei men... en duurt dat het langste.... Mits het natuurlijk met wederzijds respect gaat....

Nou ja... geef mij die liefde maar met uitersten, liefst wel met een goede partij natuurlijk :P

X

rietepietz zei

Ach ja , geloof.... welk geloof dan ook! Ik geloof in mezelf en heb mezelf uitgehuwelijkt aan Hank, is goed gegaan.

Rebbeltje ★ zei

Gelukkig mocht ik zelf kiezen...maar er zit wel wat in...zoveel huwelijken lopen op de klippen...wel of niet uitgehuwelijkt, maakt dan volgens mij dus niks uit.
Je moet er wat van proberen te maken...
Maar kinderen laten trouwen met een oude man vind ik verwerpelijk
Fijn weekend

gerdaYD zei

Je hebt hier een indringend stukje geplaatst waar het niet evident is om op te reageren.
Zelf ben ik dus wel uit liefde getrouwd en het huwelijk houdt nog steeds stand. Maar ik kan het me indenken dat een verstandshuwelijk ook heel goed functioneert, ik heb er geen enkel idee van. Ik weet alleen dat scheiden tegenwoordig schering en inslag is...