Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, oktober 30, 2018

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat het aantal Nederlandse jongeren dat alcohol drinkt (klik) de laatste jaren behoorlijk is gedaald. Was het percentage 13-jarigen dat wel eens alcohol dronk een paar jaar geleden nog 70%, inmiddels is dat nog maar 27%. Nog steeds vrij veel maar een behoorlijke progressie!

Ook goed nieuws is dat steeds meer overheden ervan overtuigd zijn dat het decriminaliseren van drugs beter werkt dan drugs illegaal te houden. Nog steeds vreemd natuurlijk dat de meest verslavende drugs (alcohol, tabak, anti-depressiva, pijnstillers en slaapmiddelen) gewoon legaal zijn. Jaarlijks sterven meer mensen aan (over)gebruik van legale drugs dan door het gebruiken van illegale drugs.

Hier de aanpak van Noorwegen:


Hier Billy de Kat in de deuropening,
overwegend of hij zal ontsnappen of niet

De lolcat van deze week:

(klikken=vergroten)

'Vogels vliegen niet alleen maar
omdat zij dat recht hebben'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

די מריו zei

verslaving is toch een van de ergere dingen die je je lichaam en geest aan kan doen. Maar niet iedereen is even sterk. Of ze blijven erin en zeggen, dit is alles wat ik nog heb.. dat neem je me toch niet af.

Love As Always
Di mario

Lutje zei

ik snap die tellingen niet goed, volgens mij is dat op een te kleine groep getest
want de jongeren drinken minder als ze uit huis zijn omdat het te duur is, en drinken al voor ze vertrekken
Een @->- voor jou.

Morgaine zei

Geen idee of dat zo is, van de alcohol, als men echt wil, dan lukt het ze toch wel. Het is wel goed dat het nu aan leeftijd gebonden is, maar ja...

Wat is nog steeds raar vind, dat sommige drugs legaal zijn geworden, prima inderdaad, maar het kweken ervan nog altijd illegaal is.. waar moet men het dan vandaan halen, zo krom als wat!

X

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel.

Ik geef je in deze volkomen gelijk, er sterven inderdaad een pak meer mensen aan legale drugs dan aan illegale. Beter is alles te legaliseren zodat de overheid er volledige controle over heeft en zo het gras voor de voeten van de drugsbaronnen wegmaait. Bovendien kan de maatschappij er een centje aan verdienen door ook daar taksen op te heffen!

Leuk de kat die zich maar niet kan decideren of ze nu naar buiten gaat of liever binnen blijft met dit koude weer...

riet epietz zei

Tja, Het ene onderzoek volgt het andere op en de uitkomsten zijn niet altijd gelijk, het ligt vaak een beetje aan wie de opdrachtgever is.