Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 17, 2018

Meer vrije tijd nodig?

Jarenlang hield ik mij bezig met de mensen die mij het meest na staan dus was ik onbekend met het fenomeen 'rustig avondje TV-kijken'. Maar sinds ik 'alleen' ben blijven mensen mij vertellen welke programma's ik op de reguliere kanalen maar ook op 'streaming' diensten als Netflix niet zou mogen missen. Nu begrijp ik ook eindelijk waarom mensen zeggen dat zij meer vrije tijd nodig hebben: om alles te kunnen zien wat je op de beeldbuis zou willen zien, zijn 24 uren in een dag niet voldoende.

Alsof mensen niet meer een werpschijf overgooien in het park, niet meer voor de lol op een willekeurige bus stappen om te zien waar zij uitkomen, niet meer rustig naast elkaar zittend op de bank een boek lezen, niets meer doen met het idee om te werken aan gezinsuitbreiding, samen kletsen tijdens de afwas, bordspellen spelen of gewoon maar een avondje zitten te filosoferen. Ouders èn kinderen halen hun informatie niet meer bij elkaar maar bij mensen die zij niet kennen.

Persoonlijk besteed ik mijn tijd graag aan nadenken. Over het volgende bijvoorbeeld:

Zelfhulp boeken zijn verrassend vaak gericht op het worden van 'Een succesvolle jonge zelfbewuste (zaken) vrouw. ' De meesten zal dat niet eens opvallen maar - en de vaste lezers weten dit - mijn hoofd maakt van zo'n observatie een 'zelfstandig nadenk-momentje'; waarom zou iemand 'vrouw' moeten zijn?  Waarom zou iemand zaken moeten doen? Waarom zou iemand jong moeten zijn? Waarom zou iemand 'zelfbewust' moeten zijn en wat is dat eigenlijk? En - misschien wel de interessantste vraag:  waarom zou iemand succesvol moeten zijn en wat is 'succes' eigenlijk? Is dat 'veel geld hebben '? Is het 'veel vrienden hebben'? Is het 'de beste zijn in een bepaalde tak van sport'? Dus iemand die op 27 mensen na als allersnelste ter wereld 50 meter lang Johnny Weismüller kan spelen stelt niets voor maar iemand die zo hard in rustig water kan zwemmen dat-ie 'Tarzan' achter zich zou laten is wél succesvol?

Ik vind het leuk om mijn geest scherp te houden. Afstompen kan altijd nog.

===============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

די מריו zei

Er zijn serieus mensen die de hele dag tv kijken, kun je het je voorstellen.

Wat is succes, zullen we daar maar mee beginnen. Want ik denk dat we het daar al niet over eens kunnen worden in Nederland, laat staan in de wereld.


Love As Always
Di Mario

John zei

24 uur lijkt niet genoeg, maar is het natuurlijk wel.

Morgaine zei

Je hebt natuurlijk tv en tv, soms is het prettig om juist tv te kijken en in mijn geval een haakwerkje erbij om te ontspannen. Er is ook tv die je juist doet nadenken of meer info verschaffen over iets wat je zelf nog niet gevonden hebt en al naar op zoek was.

Geschiedenis die ik nog niet ken, wetenschappelijke zaken, en soms zelfs het nieuws, wat ik met een korrel zout neem en soms entertainment, de Groeten uit.... lol net nieuw, en erg leuk, whahahaha

X

rietepietz zei

wacht ff, ik ga even zelf denken wat ik hier allemaal van vind;-)

Trees van der Vliet zei

Soms denk ik ook wel eens, jeetje, ik kom tijd tekort. Heb me nog nooit verveeld in ieder geval.
Maar soms moet de rem erop, even geen TV maar gewoon andere dingen doen!
En dan gooi ik opeens de helft van de opgenomen programma's weer weg ;-)

gerdaYD zei

Gelijk heb je om je geest scherp te houden en bij alles het waarom te vragen. Al komt er dan meestal geen antwoord op, je hebt er toch over nagedacht en het brengt je misschien op nieuwe, creatieve ideeën...