Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, januari 09, 2018

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat - ondanks alle bangmakerij - er afgelopen jaarwisseling 'maar' 95 mensen in Nederland gewond raakten door vuurwerk (klik). 'In 10 procent van de gevallen' ging het om illegaal vuurwerk. In totaal raakten dus 9 mensen gewond door het afsteken van illegaal vuurwerk. Dat is 0,00005% van de totale bevolking. Natuurlijk nog steeds veel te veel. Maar lang niet zo veel als tegenstanders van vuurwerk graag roepen.

Uit onderzoek blijkt overigens dat het aantal vuurwerkslachtoffers stagneert en het aantal mensen dat rond Oud en Nieuw in het ziekenhuis terechtkomt door overmatig alcoholgebruik (klik) sterk stijgt. Wie zich dus écht zorgen maakt over gezondheid kan zich beter inzetten voor het idee om alcohol voortaan alleen te laten drinken op openbare pleinen en door professionals. Wat gevaarlijk is kan blijkbaar beter niet in handen komen van gewone burgers als u en ik.

Ook heel goed nieuws is dat Poetin (de president van Rusland inderdaad) er naar streeft dat zijn land wereldwijd de grootste exporteur wordt van biologisch voedsel: 'Elk zaad en gewas dat uit Rusland komt zal GMO-vrij zijn!' 


Billy de Kat op een favoriet plekje: de vijver

De lolcat van deze week:

'Opkomen voor anderen zou normaal moeten zijn.
Niet iets bijzonders.'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

rietepietz zei

Misschien wordt Billy wel een zwemmertje;-)

francky spruytte zei

Ik schiet geen vuurwerk af, maar ben ik daarom veilig ?

די מריו zei

Mocht Poetin dat voor elkaar krijgen dan heeft hij toch nog iets positiefs gedaan. Je lolcat is een grote waarheid. Vreemd trouwens, als iemand dronken is en vuurwerk afschiet en gewond raakt, dan krijgt de vuurwerk de schuld.

Love As Always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Billy zoekt visjes?

Ben geen fan van vuurwerk en blijf liefst binnen en kijk wel door het raam ;)
Groetjes

gerdaYD zei

Dat is inderdaad goed nieuws wat uit het oosten komt! Als ze er echt naar streven om alleen biologisch voedsel te kweken verdient dat beslist een pluim én navolging!