Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 10, 2018

Appels en peren

'Appels en peren kun je niet met elkaar vergelijken!' Ja hoor, dat kan juist heel goed: zowel appels alsook peren zijn namelijk een soort fruit maar toch niet geheel identiek. Juist daarom zijn appels en peren uitstekend met elkaar te vergelijken. Dus waarom iemand ooit bedacht heeft dat appels en peren niet met elkaar te vergelijken zijn is mij een raadsel. Het zou gaan om het niet kunnen vergelijken van twee totaal verschillende zaken. In mijn optiek is het juist niet mogelijk om twee identieke zaken met elkaar te kunnen vergelijken. Het heeft namelijk geen enkele zin omdat iedereen al weet dat die twee zaken identiek zijn. Juist wanneer er verschillen zijn kun je zaken met elkaar vergelijken.

Zo zijn er mensen die vinden dat je criminelen niet met elkaar kunt vergelijken. Blijkbaar zijn criminelen waarvan de ouders niet in Nederland of België zijn geboren veel erger dan 'autochtone' criminelen:

'Moeten alle Marokkanen dan het land uit?' -'Nee, alleen Marokkanen die zich niet aan de Nederlandse waarden en normen houden!' En blanke inwoners van Urk die rotzooi trappen? Moeten die ook het land uit? -'Dat is heel wat anders! Hollanders en buitenlanders die zich misdragen kun je niet met elkaar vergelijken!' -'Eh, ja hoor. Dat kun je heel goed.' Dat dus.

Het zal mensen die beide groepen criminelen anders willen straffen toch niet om de kleur van de huid gaan of om het gegeven dat de ene groep wel eens naar de kerk gaat en de andere naar de moskee? Is er dan wellicht ook rechtvaardiging voor om criminelen uit Noorwegen anders te bestraffen dan criminelen uit Nederland en België?

==============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

8 opmerkingen:

francky spruytte zei

Mooi verwoord.
Zo had ik het nog niet bekeken.

די מריו zei

Mooi uitleg van een spreekwoord die dus niet klopt. Die moet ik onthouden.

Love As Always
Di Mario

Lutje zei

weet je, je moet ieder mens apart zien, er zijn ook slechte belgen, nederlanders.....
alleen als je in zo'n terreurbeweging stapt, dat vindt ik niet goed
Een @->- voor jou.

John zei

Appels en peren verdienen maatwerk. Een rotte appel haal je uit de fruitschaal. De rest laat je liggen.

gerdaYD zei

Goede morgen Lieve Terrebel.
John heeft het goed verwoord, bij alles hoort maatwerk en iets dat rot is verwijder je op dezelfde manier als elke maatschappij die zich beschaafd noemt dat doet.

rietepietz zei

Tja, ze hebben allebei een steeltje, een klokhuis en een schil, dus zijn ze hetzelfde en niet geschikt om te vergelijken, begrijp ik je zo goed. Dat ze anders smaken, ander model hebben, andere kleur hebben doet er niet toe, peren begnets, en perenmoes zullen ook wel goed smaken,net als gestoofde appeltjes.

Anoniem zei

Instemmende groet,

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel en voor straks een heel fijn weekend gewenst.
Bedankt voor je reactie ivm mijn geliefde Gent en ik hoop dat je er eens een bezoek aan brengt. Geef dan een seintje, dan maken we je wel wegwijs...