Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, september 27, 2017

Discriminatie is raar

Waarom krijg je als volwassene geen kleurplaat in een restaurant? Is leeftijdsdiscriminatie niet verboden in Nederland?

Voormalig minister van veiligheid, Ivo Opstelten, regelde dat - in verband met bedreigingen - synagoge's extra worden bewaakt. Geldt die beveiliging ook voor moskeeën (die nog vaker met bedreigingen te maken hebben dan synagoge's

) of deed de minister aan discriminatie? Zo ja, dan hield hij zich niet aan de grondwet en dient hij te worden gearresteerd.

Als in de krant geen melding wordt gemaakt van de volledige achternaam en het land van herkomst niet noemt van een crimineel 'zal het wel weer zo'n criminele ***marokkaan zijn met een bontkraagje en durven de linkse kerk en de liegende mainstream media de zaken niet te benoemen!' Gek genoeg geldt die regel opeens niet voor lieden als Jan B. (klik)

Discriminatie is niet alleen raar maar leidt ook tot taalverwarring: zo wil de ene feministe 'Directeur' worden genoemd 'Want zo heet dat beroep, meneer! Door 'directrice' te zeggen geeft u aan dat u discrimineert!' en staat de ander erop met 'directrice' te worden aangesproken 'want ik ben feminist en dus moet mijn vrouw-zijn worden benadrukt!'

En zo is ook 'eigenares' al de vrouwelijke versie van 'eigenaar' en eigenaresse zo vaak gebruikt dat men die vorm normaal is gaan vinden. Helaas. Maar eigenlijk is het natuurlijk bijzonder vrouwonvriendelijk om te discrimineren. 'Vrouwelijke eigenaar' of 'Zij is eigenaar' is correcter. Je wilt als vrouw tenslotte toch gewoon als mens gezien worden en niet als 'wezen dat anders is dan een man'? Denk ik dan. Met goed fatsoen kunnen vrouwen niet beweren dat zij een gelijke behandeling willen én eisen dat zij anders worden behandeld! Toch? Of zie ik dat verkeerd? Wat vindt u: moeten vrouwen nu wel of niet als anders dan mannen worden beschouwd?

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

די מריו zei

Mensen die vinden dat vrouwennamen discriminerend zijn gaan er van uit dat de 'hoofdnaam' mannelijk moet zijn. Misschien moeten we eens wat minder zout op de slakken leggen.

Love As Always
Di Mario

Mirjam Kakelbont zei

Vroegah had je een verzekeringsmaatschappij uitsluitend voor vrouwen, want "De heer in het verkeer is meestal een dame." Dat mocht toen niet meer van de rechter want het was discriminatie van de man.
Nu is er wel een verzekering speciaal voor hogeropgeleiden. Is dat dan geen emancipatie?
Vrouwen worden trouwens nog steeds onderbetaald voor hetzelfde werk als wat een man doet. We hebben nog heel wat recht te zetten maar niet zoveel als in Arabië (-:

Morgaine zei

Uh? Dan zit jij in het verkeerde restaurant? Whahaha ik weet nog heel goed, dat wij met een deel van de familie in ene pannenkoekenhuis hier in de buurt ooit zaten en ik zat mij te vervelen, 14 jaar schat ik, en ik vroeg of ze een kleurplaat hadden, ja hoor!

Niet alleen ik, maar ook mijn oom, tante, en ouders kregen een kleurplaat met twee potten met kleurpotloden erbij :D

X

rietepietz zei

Discriminatie is een woord dat, net als respect, z'n waarde verloren heeft omdat het nog vrijwel uitsluiten " voor het eigen voordeel" gebruikt wordt.