Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 02, 2017

Vluchtelingen zijn/hebben een probleem

In alle discussies rond het vluchtelingenvraagstuk valt mij op dat één aspect van de crisis zelden tot nooit aanbod komt: waaróm vluchten mensen?

Eenvoudig antwoord: zij willen niet blijven waar zij zijn. Daaruit volgt dat mensen die blijven waar zij zijn donders goed weten dat zij het - relatief natuurlijk - ontzettend goed hebben in Nederland en België en feitelijk geen enkele reden tot klagen.

Waaróm willen mensen niet blijven waar zij zijn? Daar zijn grofweg drie redenen voor: oorlog, vervolging en armoede.

De steeds maar weer voorgestelde oplossing is om miljarden euro's uit te geven om al die miljoenen vluchtelingen tegen te houden en op te sluiten.
O, en dat verreweg de meeste vluchtelingen die Nederland bereiken moslim zijn? Dat is een mythe:


Mijn voorgestelde oplossing: gebruik diezelfde miljarden om een einde te maken aan oorlogen, vervolging en armoede. Hoe?
Volgens het principe 'follow the money' kom je een heel eind. Kijk maar goed naar wie er verdient aan oorlog. Welke personen en bedrijven hebben baat bij de vervolging van groepen mensen? En kijk naar wie er aan verdient dat miljoenen mensen in armoede leven. Hint: verreweg de meeste soldaten in het verleden trokken ten strijde vanwege de beloofde soldij: betaald krijgen om iemand die je niet kent overhoop te steken is te prefereren boven het je kinderen zien sterven van de honger.

Als die bron gevonden is, heb je de oorzaak te pakken. Meestal dan. Mensensmokkelaars verdienen veel aan de huidige situatie! Dus zijn zij de oorzaak? Nee, mensensmokkelaars zijn juist een gevolg van de strengere grenscontroles.

En wat is volgens ú de beste oplossing van het vluchtelingenprobleem? Ik ben - zoals altijd - zeer benieuwd naar uw reacties. Bij voorkeur via het reactievenster onder dit weblog stukje.

=====================================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

די מריו zei

Een oplossing heb ik nog niet, maar ik ben er wel van overtuigd dat ze liever in hun geboorteland zouden blijven als dat mogelijk is.

Love As Always
Di Mario

Morgaine zei

Geen idee wat de oplossing is, maar hier hebben we het ooit ook gedaan, in en na de tweede wereldoorlog, armoede, kom ga mee naar Australië en Nieuw Zeeland of naar Canada... mensen werden opgeroepen om te emigreren zelfs, hele bijeenkomsten van hoe het daar beter zou zijn bla...

En mocht het hier weer gebeuren? Dan vluchten de diegenen die het hardste schreeuwen nu... wedden? ;-)

X

Lutje zei

een oplossing....daar zijn ministers voor, maar die bakken er niets van....
Eén @->- voor jou

Rebbeltje ★ zei

Als vluchteling zou jezelf toch ook liever blijven in je geboorteland
Groetjes