Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, augustus 14, 2017

Virtueel gesprek: over eigen taal

'Als twee buitenlanders in mijn bijzijn hun eigen taal spreken vind ik dat erg vervelend: ik voel mij dan buitengesloten. Wie in Nederland is moet Nederlands spreken!'

-'Dus als jij met een vriendin in Griekenland bent dan schakel je over van Nederlands naar Grieks zodra een Griek binnen gehoorsafstand is?'

'Nou eh...nee, natuurlijk niet. Ik heb het nu opeens over mensen die hier al een paar jaar wonen.'

-'Dus als jij drie jaar lang in Griekenland zou wonen en met diezelfde vriendin wordt uitgenodigd voor een etentje bij je Griekse buren zul jij geen Nederlands spreken met die vriendin maar keurig in het Grieks zeggen: 'Aardige mensen hoor, maar ik vind dat lamskoteletje niet lekker klaargemaakt.'?

'Nee, natuurlijk niet. Ik zou dat gewoon in mijn eigen taal zeggen!'

-'Maar je wel blijven ergeren aan mensen die ook hun eigen moedertaal spreken?'

'Eh...ja.'

-'Vind je dat niet een beetje hypocriet?'

'Eh...'

==========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

O ja: een virtueel gesprek is een gesprek dat niet letterlijk zo heeft plaatsgevonden maar is een samenvatting van diverse opinies die ik persoonlijk ben tegengekomen in diverse gesprekken met diverse mensen. Voor wie dat nog niet zelf had kunnen bedenken.

6 opmerkingen:

די מריו zei

Je ontkomt er gewoon niet aan. Daarbij we moeten ook beseffen dat een nieuwe taal leren voor volwassenen niet bij iedereen makkelijk gaat.

Love As Always
Di mario

Lutje zei

op mijn werk gebeurt dat regelmatig, en ze krijgen dan ook te horen dat ze nederlands moeten praten of zwijgen
Eén @->- voor jou

Morgaine zei

Whahahahaha ja precies dat, net als dat ik vaak niet begrijp, gezien in Maxx uh reis programma... dat men al jaren naar Frankrijk op vakantie gaat met caravan, maar praktisch nul Frans spreken... nou ja, ik spreek ook niet altijd de talen maar doe toch wel mijn best als ik ergens heel vaak heen zou gaan om toch te gaan leren.

X

gerdaYD zei

Daar heb je een punt lieve Terrebel, men oordeelt zo snel over een ander maar als je in het eigen hart kijkt, moet je wel toegeven dat je gelijk hebt!

John zei

Het gebeurt gewoon. EN zal blijven doorgaan. En weet je dat ze er in het buitenland helemaal geen punt van maken!? Wij Nederlanders zijn echt wel een apart volk.

Anoniem zei

Juist beschreven ....

Instemmende groet,