Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, augustus 01, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws is dat nu ook wetenschappelijk is vastgesteld dat mensen die een menswaardig bestaan leiden niet alleen ouder worden maar ook minder afhankelijk zijn van (medicinale) zorg: zij kunnen dus langer belastinggeld opbrengen, hun kennis overdragen aan jongere generaties èn drukken minder op de zorgmaatschappij.

Het enige dus wat de overheid hoeft te doen is ervoor zorgen dat meer mensen als 'mens' worden gezien en niet als 'probleem'. Een goed voorbeeld is een project in Australië: een compleet dorp ingericht voor mensen die lijden aan dementie. Zo opgezet dat zij minder hulpbehoevend zullen zijn. http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/australia-dementia-village-korongee-project-complex-tasmania-glenview-elderly-a7855461.html

En hoewel er diersoorten uitsterven - al dan niet door menselijk toedoen - worden er ook voortdurend nieuwe soorten ontdekt. Neem nu bijvoorbeeld deze nieuwe soort papegaai:

Deze kat op een bankje in de tuin bij buren
lijkt erg veel op Billy de Kat.
En misschien is't 'em ook wel.

De lolcat van deze week:

'Er zijn geen 'goede' of 'slechte' emoties.
Alleen maar 'emoties'.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

francky spruytte zei

Ieder mens zou een menswaardig bestaan moeten kunnen leiden.
Jammer genoeg is de realiteit anders voor velen.

די מריו zei

Wat mooi van dat dorp. Die mensen worden daar echt mee geholpen.

Love As Alwyas
Di Mario

Morgaine zei

Moeten ze daar nu echt wetenschappelijk onderzoek naar doen om te weten dat het gewoon zo is? Als de druk van de ketel is, dat het dan een ieder beter gaat? Nou ja... schiet mij maar lek!

X

Trees van der Vliet zei

Wat een geweldig initiatief en het is nog naar Nederlands voorbeeld ook!
Heb de link gevolgd, filmpje gezien en naar aanleiding daarvan het Nederlandse project opgezocht. Supermooi! Wist niet dat dit al bestond en zo dichtbij zelfs. Gelukkig op dit moment geen dementie in mijn nabijheid, dat heb ik allemaal al achter de rug, met moeder en schoonmoeder. Maar is zeker iets om te onthouden! Mensen worden daar echt in hun waarde gelaten!
Groetjesss

rietepietz zei

k heb nog nooit van dat "dorp" gehoord en ergens begrijp ik dat wel. het lost n.l. geen probleem op. Ze brengen het mooi maar het stelt niets voor in de zin van "hier kunnen demente mensen hun eigen leven leven". Boodschappen doen in de supermarkt? Wie zorgt er dan dat er de juiste artikelen gekocht worden? Een dementie patiént weet n.l. niet meer wat hij/zij moet kopen en kán niet zelfstandig functioneren. Is er één op één begeleiding in dat dorp? Het is natuurlijk prachtig als je in een mooie omgeving woont waar je je niet opgesloten hoeft te voelen maar zelfstandig wonen is toch een fabeltje, dat kán een dementiepatiënt gewoon niet.
Maar zeker, zo'n mooie locatie is te verkiezen boven de hokken waar ze nu vaak moeten wonen, iedere patiént verdient zo'n mooie omgeving maar veel meer voordelen zijn er niet! Dat is geen onwil maar het verloop van de ziekte die vaak niet goed begrepen wordt, zelfs niet door mensen uit het vak.