Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, augustus 20, 2017

De week voorbij

'Vervelen, wat is dat?' vroeg ik mij ook afgelopen maandag af.

Zo was ik anderhalf uur (...) bezig met het inplannen van een afspraak voor onderhoud aan mijn geiser. Ik kreeg namelijk een brief waarin bijkans werd gesteld: 'Als u ons niet belt voor onderhoud aan uw geiser gaat u dood!' Dus ik belde meteen: 'Maar meneer, u moet ons niet bellen want uw woning valt onder een ander bedrijf. Dus waarom belt u ons eigenlijk?' -'Eh...omdat ik van u een brief kreeg?' 'Ja, dat kan wel zijn maar wij hadden u die brief helemaal niet moeten sturen!' Dus ik bel dat andere bedrijf: 'Maar meneer, u betaalt dat andere bedrijf toch elk kwartaal een bedrag voor onderhoud?' -'Dat klopt.' 'Dus waarom belt u ons dan?' -'Omdat ik volgens dat andere bedrijf onder u val omdat het andere bedrijf een contract heeft met mijn woningcorporatie en veel van hun werk aan u gedelegeerd heeft.' 'Dat klopt inderdaad.' -'Dus waarom is het niet goed dat ik u bel voor een afspraak?' 'Dat zei ik helemaal niet, meneer. Maar wacht maar, ik zoek het wel uit en bel u terug.' Later belde zij terug: 'Goed nieuws meneer, ik mag een afspraak met u maken!' *Zucht*

Ik hoor wel eens van mensen (met name via Facebook) dat zij zich regelmatig vervelen. Hoewel ik tegenwoordig soms hele dagen geen afspraken heb staan lukt het mij nog steeds niet om mij te vervelen.

Zo was er 's avonds een barbecue van de buren en werd mijn aanwezigheid op prijs gesteld.

Met alle liefde hielp ik mijn naaste geliefden. Maar ook zonder mijn hulpbehoevende moeder, mijn inwonende zoon en partner met eigen zaak is er nog meer dan genoeg te doen! Zoals bedenken wat ik eigenlijk voor mijzelf kan doen...

Er is toch altijd wel iets te doen? En dat hoeft niet altijd leuk te zijn. Maar toch: een keukenkastje uitruimen, eindelijk eens die oude videobanden digitaliseren, vrienden bellen, Franse woordjes leren, boeken lezen, films en documentaires kijken, in de tuin wroeten, buren helpen...de lijst is letterlijk eindeloos!

Ook de rest van de week verveelde ik mij niet. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn! Zelfstandig boodschappen kunnen doen, een gesprek met een goede vriend, mooie herinneringen kunnen ophalen die de nare herinneringen ruimschoots overtroeven, toegang tot schoon drinkwater, werk dat voldoening geeft, leven in een land waar je niet wordt vermoord om je mening of geaardheid...

Natuurlijk voel ook ik mij niet altijd jofel. Dat kan ook niet. Ernaar streven is wat anders. Bijna 50 en ik weet nog steeds niet wat ik wil. Behalve een prettig leven leiden en daarbij zo weinig mogelijk anderen lastig vallen.

En u? Wat wilt u eigenlijk met uw leven?

Twee Engelstalige stukjes deze week:

https://terrebelius.blogspot.com/2017/08/you-cant-be-free-behind-wall.html

https://terrebelius.blogspot.com/2017/08/believers-dont-believe-in-facts.html


Indochine - J'ai demandé à la lune is de muziek van deze week:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

די מריו zei

Vervelen is een woord wat absoluut niet in mijn woordenboek staat. Nu niet en nog nooit gestaan ook. Dus ik neem aan, dat het ook niet meer zal gebeuren.

Het klinkt misschien banaal, maar ik wil gewoon een prettig leven en gelukkig zijn. Maar dan wel in de bredere zin van het woord. Dus niet alleen geluk voor mezelf en mijn naaste, maar ook mensen die ik niet ken. En soms wil ik daar ook nog wel eens wat voor doen. Maar het moet natuurlijk wel in mijn vermogen liggen.

Mooi nummer trouwens, aparte clip. Maar eens zoeken of ik meer over het nummer kan vinden.

Love As Always
Di Mario

kliefje zei

Ik verveel me nooit.
Ik heb wel eens dagen dat ik amper iets te doen heb en ik geniet daar met volle teugen van. Poes op schoot, kop thee, bankhangen, voor me uit staren, siësta doen. Zálig.

rietepietz zei

Geen idee of er veel mensen zijn die zich vervelen, ik kom ze in ieder geval nooit tegen. Wat ik met m'n leven wil....? Als je daar over na moet denken als je 75 bent is er toch iets fout gegaan denk ik, ik ga gewoon lekker door op de ooit ingeslagen weg.

Trees van der Vliet zei

Vervelen? Dat woord bestaat voor mij ook niet hoor! Ik heb me echt mijn hele leven nog nooit verveeld... Is dat raar dan?
Wat ik met mijn leven wil? Met dat kleine stukje dat ik nog heb.. Gewoon lekker leven en gelukkig zijn. En.. dat lukt aardig hoor!
Groetjesss

Rebbeltje ★ zei

Ook voor mij bestaat vervelen niet er is altijd wel wat te doen en de dagen lijken wel eens te kort...geniet volop van de 8 kleinkinderen waarvan de oudste nu 8 jaar is.
Gelukkig zijn willen we allemaal en op een paar hobbels na lukt het aardig en die hobbels zijn er om te overwinnen.
Groetjes

francky spruytte zei

Vervelen doe ik ook niet. Met mijn full time job, karate en sociaal leven heb ik soms tijd te kort voor mezelf.

Anoniem zei

61 en nog steeds op zoek.
Nee, vervelen doe ik mij ook niet.
Maar de juiste invulling van mijn leven zoek ik nog steeds.

Vriendelijke groet,