Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juli 27, 2017

Persoonlijk

Mijn naam is Terrence. Ik ben bijna vijftig en weet niet wat ik wil. Behalve in vage termen als: 'Een prettig leven leiden waarbij ik zo weinig mogelijk anderen lastig val.' Leuk en aardig maar wat wil ik concreet? Wil ik een beroemde schrijver worden? Beter leren gitaarspelen? Misschien wil ik wel een trouwe echtgenote met wie ik elk weekend glimlachend op de bank zit te wachten in anticipatie op de komst van de kleinkinderen. Maar dat weet ik niet.

Wil ik blijven wonen waar ik woon? Blijven werken in mijn huidige baan? Wil ik in een tijdmachine stappen en terug naar een tijd waarin ik dacht gelukkiger te zijn? En was ik toen wel echt gelukkig of denk ik dat nu maar? Dat weet ik niet.

Wat wil ik morgen eigenlijk eten en hoe bepaal ik dat?

Voor zover ik mij kan herinneren deed ik wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten. Dat zal af en toe hetzelfde zijn geweest als wat ik echt zelf wilde. Denk ik. Maar dat weet ik niet.

Hoe zit dat met u? Weet u voortdurend wat u wilt? En hoe bepaalt u dat eigenlijk? 


================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

11 opmerkingen:

francky spruytte zei

hoe ouder ik word, hoe minder dat ik weet wat ik wil. En het wordt er niet beter op.

Trees van der Vliet zei

Ten eerste weet ik niet hoeveel jaar ik nog heb op deze aarde..
Dus... Ik doe zoveel mogelijk dingen die ik leuk vind en probeer zoveel mogelijk te genieten van het leven!

Ankie zei

Waarom wil je iets ?

Morgaine zei

Ik weet wel wat ik wil, maar ja, of het ook kan en of je die kansen krijgt is een ander verhaal. Ik wil nog zoveel, maar exact weet ik het ook niet natuurlijk, kan ik pas beoordelen als het op mijn weg komt.

Wat eten betreft luister ik naar mijn lichaam, waar heb ik zin in, wat vertelt mijn maag, mijn lichaam mij, wat heb ik nodig, en als ik nul antwoord krijg? Dan vraag ik soms aan anderen.. zeg wat eet jij vandaag? en jij? Om zo ideetjes op te doen. ;-)

Dit kan overigens ook met de grotere vragen, stel dat, je nu nieuwe kansen krijgt, wat zou je dan willen doen... maar dat vraag jij nu ook aan ons. Het weten, is ervaren natuurlijk, pas als je ervaart weet je het zeker.

X

Renesmurf zei

ja, het is de kernvraag in het leven: Hoe nu verder?

די מריו zei

Ik weet wat ik wil, maar mijn wensen zijn sober en niet van materialistische aard. Ik ben op de goede weg voor mezelf. Maar dat kan voor iedereen anders zijn. Wil je deze weg en hoe ver bevind je je op de weg.

Love As Always
Di Mario

Lutje zei

ik heb die tijd ook gehad, en ik ben gegaan voor wat ik wilde,
je moet voorlopig gewoon je hart volgen
heb je goeie buren, moet je zeker blijven enz...
en beslis niet te vlug, veel praten!
Eén @->- voor jou

John zei

Ik weet wat ik wil, maar ik wens geen rijkdom of veel materie. Ik wil een simpel doch gelukkig leven. Verder zie ik wel wat er gebeurt.

rietepietz zei

Waar mogelijk weet ik wat ik wil maar,soms nóg belangrijker, ik weet ook wat ik niét wil. Maar eerlijk gezegd houdt het me allemaal niet zo bezig, omdat het vaak weinig zin heeft je bij alles dat er op je pad komt dit soort dingen af te vragen.

Mammalien zei

Ik ben al 48 en weet nog steeds niet echt wat ik wil, heel concreet.

gerdaYD zei

Je moet nooit doen wat de anderen van je verwachten lieve Terrebel, zoveel is zeker. Je enige bekommernis is de juist keuzes voor jezelf te maken waardoor je gelukkig wordt en daar ben jij nu hard aan toe!