Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 25, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws is dat ruim 90% van alle Syrische vluchtelingen worden opgevangen in de regio. Precies wat zij die vinden dat vluchtelingen niet welkom zijn in het 'gastvrije' Europa graag willen.
Een deel van die vluchtelingen wordt opgevangen in Azraq, Jordanië. Daar heeft men inmiddels banen gecreëerd voor een aantal van de inwoners: bouwen en onderhouden van een zonne-energie centrale.

Zonlicht genoeg in de woestijn en bovendien voldoende slimme en handige mensen in de buurt die graag de handen uit de mouwen steken. Bovendien is er nu elektriciteit in het kamp en dat betekent dat mensen nu ook na zonsondergang kunnen lezen, werken en leren. Jonge mensen die onderwijs genieten kunnen later helpen hun aan gort gebombardeerde land op te bouwen. En dat is iets wat èn mensen die vluchtelingen een warm hart toedragen èn hen die vinden dat het allemaal hun eigen schuld is graag zouden zien. Kortom: iedereen blij! http://www.unhcr.org/uk/news/latest/2017/5/591bfdbb4/jordans-azraq-becomes-worlds-first-clean-energy-refugee-camp.html

Goed nieuws is verder bijvoorbeeld dat de toekomst er florissant uitziet. In elk geval dan toch voor nerds. Zo komt de dag van het uit de Star Wars films bekende 'pod racing' steeds dichterbij:


Een zoekplaatje: waar is Billy de Kat?

De lolcat van deze week:
'Een atheïst zal nooit doden
uit naam van een god'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

francky spruytte zei

Hopelijk kunnen de syriers ooit terug naar hun land nu IS zo goed als overwonnen is.

rietepietz zei

Het zal wel vreemd klinken maar ik denk echt dat je bij uitzondering ook uit liefde kunt doden.

Rebbeltje ★ zei

Ha die zit op de uitkijk...
En ja het opvangen van al de mensen die waarschijnlijk nooit terug willen...blijft een probleem
Groetjes

די מריו zei

Billy heeft een mooi plekje gevonden. Ik hoop dat de vluchtelingen ooit weer terug kunnen. Omdat iedereen het liefst in zijn eigen land is.

Love AS Always
di mario

John zei

Zonne energie is de toekomst zegt men. Of het rendabel blijft moeten we nog zien.

Morgaine zei

hahaha die Billy, op een heel mooi plekje in elk geval.

De lol cat, ook zo waar ;-)

X