Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, juni 10, 2017

Zaterdag's #cursiefje: Candy Crush (#Column)

Stel dat u een potje aan het klaverjassen bent en u wilt heel graag dat de volgende kaart die u van de stapel pakt een kaart is die u nodig heeft, zou u dan de fabrikant van het spel kaarten een euro geven om zich daar van te verzekeren? Natuurlijk niet, toch?

Toch geven Nederlanders jaarlijks 3 miljoen euro uit aan virtuele muntjes om een niveau hoger te komen in een online kinderspelletje: Candy Crush. Ongelooflijk, niet?

Dat geld zou ook naar voedselbanken kunnen gaan of naar vakantiekampen voor kinderen van bijstandsouders. Mensen zouden ook hun partner kunnen trakteren op een leuk weekendje weg met z'n tweeën. Maar nee, liever zitten ze in hun eentje op de mobiel of een iets grotere computer om gekleurde bolletjes aan elkaar te klikken.

Natuurlijk mag (en moet) iedereen zelf weten wat-ie met zijn geld doet maar persoonlijk vind ik dat iemand die virtuele muntjes met echt geld koopt het recht verliest om te klagen over geldgebrek. Maar ja, dat ben ik.

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

Natasja zei

Nig nooit gespeeld... maar geven mensen daar echt geld aan uit? Diep triest eigenlijk... nee daar heb ik hele andere doelen voor!

די מריו zei

He.. en dat is alleen nog maar Nederland, kun je nagaan hoe dat in de wereld is.

Love As Always
Di Mario

Morgaine zei

Ik ben het 100% met jou eens, ik heb het ook een periode gespeeld, oh ja, ik speelde het ook, hahahaha maar nul centjes aan gespendeerd, klaar is klaar!

Kan het wel beter besteden inderdaad.

X

Rebbeltje ★ zei

Betalen om te mogen spelen..."nooit"

rietepietz zei

Moeten ze hélemaal zelf weten, het is een leuk spelletje waar ik zelf geen cent in zou steken. Maar wie zegt dat die mensen klagen over geldgebrek. Er zijn zát dingen waar ik geen geld in zou willen steken, maar wie ben ik om te bepalen hoe iedereen z'n geld moet besteden.

Mirjam Kakelbont zei

Ze doen maar waar ze zin in hebben. Blijkbaar kunnen ze het missen. Zelf geef ik m'n geld liever aan nuttiger dingen uit.
Een tijdje heb ik Candy crush gespeeld maar van de ene op de andere dag de app verwijderd. Ik kreeg het lazarus van die "aanbiedingen" van ze.
Groetjes.