Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 14, 2017

Alle criminelen het land uit!

Crimineel gedrag wordt vooral bepaald door opvoeding en omstandigheden. Daar zijn de geleerden het wel over eens.

Criminelen zijn er in veel soorten en maten. Zo is er de klassieke inbreker, de crime passionel, de oplichter, de agressieveling, de terrorist, de moslim-terrorist, de zakkenroller, de wreedaard, de machtsmisbruiker en de witte boordencrimineel en natuurlijk de computercrimineel (mijn persoonlijke favoriet omdat die zo lekker allitereert).

Iemand die steelt is een dief. Toch? Lekker duidelijk en helder. Dieven moeten de gevangenis in! Behalve wanneer de dief niet een paar tientjes gestolen heeft maar enkele miljoenen en toevallig bankmanager of politicus is.

Een man die zijn vrouw hard slaat in een vlaag van woede omdat hij haar in bed betrapt met zijn beste vriend is een schurk die de bak in moet. Een vrouw die haar man hard slaat omdat zij hem betrapt op vreemd gaan is een stoer wijf. Een groot verschil natuurlijk. Een ouder die een kind slaat is voor de wet weliswaar een crimineel (mensen slaan is verboden. Kinderen zijn - hoewel sommigen daar andere ideeën over hebben - mensen) maar volgens opvallend veel mensen 'een goede ouder'. Zo lang je maar niet zo hard slaat dat de juf op school de sporen ziet. Dan is het verder prima 'want het hoort bij de opvoeding'. Of zo. Raar.

Op basis waarvan worden mensen die dezelfde criminele daad begaan anders behandeld dan mensen die exact hetzelfde doen maar toevallig een hogere bankrekening of andere uiterlijke geslachtskenmerken hebben?

Zo vinden de meesten in Nederland dat iemand 'dissen' (verbaal de grond intrappen) niet netjes is. Maar blijkbaar is het goed wanneer de politie dat doet. Zoals in dit voorbeeld:

(klikken=vergroten)

Wel fijn dat die zwervers onze fijne politie vrienden aan werk helpen. Laten wij dus maar blij zijn met het gegeven dat het zó slecht gaat in Nederland dat duizenden mensen noodgedwongen nachten buiten moeten doorbrengen!

En laten wij ook blij zijn met criminaliteit in het algemeen! Dat is namelijk ontzettend goed voor de werkgelegenheid! Ga maar na: glaszetters, politie-agenten, advocaten, rechters, ambtenaren, verzekeraars,...hun werk zou niet bestaan zonder het bestaan van criminelen! En - niet te vergeten - criminaliteit is vooral goed voor de werkgelegenheid van...criminelen!

'Een crimineel? Ik?
Zonder criminelen zouden er minder banen zijn!'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

10 opmerkingen:

די מריו zei

Als alle criminelen het land uit moeten, dan wordt het hier wel lekker leeg en bewoonbaar. Kinderen slaan mag natuurlijk nooit, ook iet een opvoedkundige tik.

Love As Always
Di Mario

ps... link van gisteren bekeken.

Anoniem zei

Zoals di Mario zegt.

Instemmende groet,

Frutselen Marge zei

Die opvoedkundige tik moet je niet in doorslaan.
Mag liegen tegen kinderen dan nog wel?(leugentje om bestwil bijv.)

Frutselen Marge zei

Die opvoedkundige tik moet je niet in doorslaan.
Mag liegen tegen kinderen dan nog wel?(leugentje om bestwil bijv.)

Mirjam Kakelbont zei

Alle criminelen het land uit, haha. Waar moeten ze naartoe dan?
Ik vind wel dat het Nederlands strafrecht soft is. Er is meestal meer begrip voor de dader dan voor het slachtoffer. Nu ook weer met die 14-jarige meisjes die vermoord zijn. "Het komt omdat het puberbrein nog niet volledig ontwikkeld is." Wat een kutsmoes.

Lutje zei

het zijn maar woorden...
maar ik vind wel dat ze wat strenger moeten zijn
Eén @->- voor jou

John zei

Vroeger, heel vroeger, loste je het op met een klap of een stomp. Dat mag niet meer. BEst jammer soms. :)

Morgaine zei

~proest~ @John... hahahahaha

verder heb ik er weinig aan toe te voegen Terrence.. met wat al gezegd is...

X

Natasja zei

Lekker tegenstrijdig zoals de mens ook is... draaien Rn draaien tot je gelijk hebt.

gerdaYD zei

Daar heb je een punt en je kon het weer met je spreekwoordelijke humor verwoorden, wrange humor weliswaar maar op die manier gaat het er goed in hé lieve Terrebel?