Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, april 08, 2017

Zaterdag's cursiefje: Weg met elke groep waar criminelen in zitten! (#Column)

Sommige vluchtelingen zijn criminelen en daarom moeten alle vluchtelingen weg! Er zijn inderdaad keiharde bewijzen van dat vluchtelingen zich schuldig maken aan diefstal, geweld, verkrachting en zelfs moord! In potentie kan dus elke vluchteling een crimineel zijn. Reden genoeg om geen enkele vluchteling toe te staan in ons mooie, vrije, tolerante land te laten bivakkeren. Toch?

Inderdaad: in elke groep vind je mensen die zich crimineel gedragen. Dus ook onder vluchtelingen. Er zijn zelfs onder de keurige leden van motorclub Satudarah mensen te vinden die het niet zo nauw nemen met de wet!

Ongeveer 1 op elke 10.000 mensen schijnt zich wel eens te misdragen. Als ik zou moeten gokken dan zou ik dat cijfer veel hoger inschatten. Onder fanatieke aanhangers van voetbalclubs Ajax en Feyenoord zijn er vast wel meer mensen die wel eens iets hebben gedaan wat niet mocht.

Onder kamerleden van de PVV en de VVD is dat percentage een heel stuk hoger: een groot deel van deze keurige politici is wel eens betrapt op openbare dronkenschap, het gebruik van geweld of van diefstal. 'Fraude' of 'valsheid in geschrifte met als doel zelfverrijking' heet dat wanneer je een duur kostuum draagt.

Zoals de voormalige vooraanstaande politici Opstelten en Teeven die meerdere malen waren betrapt op het handelen buiten de wet waarvoor zij betaald kregen die te handhaven en uitvoeren.

En wie heeft eigenlijk bedacht dat het dragen van hoofdbedekking
verboden zou moeten worden?


Als u écht vindt dat een kleine groep mensen representatief is voor de hele groep waar zij toe behoren en dus deze hele groep niet welkom is in Nederland, welk land denkt u dan heen te gaan? Simpeler gezegd: als u fan bent van Feyenoord en leest dat een groep Feynoord-supporters is gearresteerd vanwege crimineel gedrag, vindt u dan meteen dat ook u een crimineel bent? Waarom eigenlijk niet? Want als men een groepje criminele Polen oppakt gaan hele volksstammen er onmiddellijk van uit dat 'dus' alle Polen criminelen zijn. Gek eigenlijk, niet?

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

gerdaYD zei

Goede zonnige zondag lieve Terrebel. Je slaat hier de spijker op zijn kop, ik kan je in deze niet anders dan je volkomen gelijk geven! In elke mens zit het kwaad, het komt er op aan die uit te bannen...

Morgaine zei

Zo is het maar net, ook onder medelanders gebeurt het, het is te gek voor woorden, altijd dat een bepaalde groep de schuld krijgt, overal zit zwart en wit tussen in daden en doen.

X

Rebbeltje ★ zei

Als iedereen nu eens op zichzelf gaat letten
Je moet ergens beginnen...
Vrijheid willen we toch allemaal?

Fijne ZONdag

francky spruytte zei

Er zit in alles kwaad. Kwestie is weten hoe er mee om te gaan.

Mirjam Kakelbont zei

Iedere crimineel hoort achter slot en grendel en welke kleur/geloof/sekse die persoon heeft, zal me worst wezen.