Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, april 04, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Mensen worden gediscrimineerd. Regelmatig. Op de verkeerde manier. (Discrimineren betekent eigenlijk 'onderscheid maken' en is niet per definitie slecht. Onderscheid maken is heel natuurlijk.) Daarom is het goed nieuws dat maar liefst 8 lijsttrekkers een 'Regenboog Stembusakkoord' (klik) tekenden: mensen mogen houden van wie zij willen, mogen zich voelen hoe zij willen en zich kleden hoe zij willen. Dat is persoonlijk en niemand mag opzettelijk de persoonlijke levenssfeer van een ander aantasten.

Fantastisch vind ik mensen die ondanks goede redenen om bijzonder boos te worden besloten hebben om bruggen en geen muren te bouwen. Mensen zoals de metro-bestuurder die bij de aanslagen in Brussel zijn geliefde verloor:

Maneki Neko (voorheen Pip)
zit graag naast de laptop van mijn vriendin
maar nog liever er bovenop. Lekker warm!

De lolcat van deze week gaat over de afbraak van de zorg in Amerika:

'Weg met het 'Betaalbare Zorg Plan!'
-'Heb je dan liever een 'Duur Zorg Plan'?'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

די מריו zei

Je zegt dat je bij niemand de de persoonlijke levenssfeer van een ander mag aantasten. Maar als ik nou besloten heb om een persoon om iemand uit mijn leven te weren. Ik heb geen hekel aan haar, maar ik heb ook geen zin in haar in mijn leven. Nu is het zo dat zij vind dat ik haar persoonlijke levenssfeer daarin benadeel.

Love As Always
Di Mario

Mirjam Kakelbont zei

Mooi verhaal van de bruggenbouwer.
Ik houd me maar aan de regel: wat niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Maar wie te dicht op mijn huid komt, zal ik weren.

Lutje zei

ja, katten en warmte en gezelligheid....
Eén @->- voor jou

gerdaYD zei

Dat is een aloud motto van de anarchisten: mijn vrijheid eindigt waar de jouwe begint. Moest iedereen zich aar aan houden, de wereld zou heel wat verdraagzamer worden!

Morgaine zei

Love rules, dat is waar, maar wat Di mario zegt is ook waar. Je hoeft gelukkig niet met iedereen door 1 deur te kunnen, maar discriminatie zal helaas denk ik ook altijd blijven bestaan.

Zelf zeg ik altijd als ik iemand iets hoor uitspreken, hoi ik ben Suzan, halve indo... en stil zijn ze vaak.

X