Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, maart 11, 2017

Zaterdag's cursiefje: onderzoek (#Column)

Ik kan onderzoekers vaak nog maar moeilijk serieus nemen. Zo bedacht de Kinderombudsman een conclusie waar wij allen naar moeten leven, gebaseerd op 'eigen onderzoek'. Na lang doorvragen bleek dat onderzoek letterlijk te bestaan uit: 'Ik was aanwezig bij een maandagmorgen kringgesprek van een kleuterklasje waarbij de aanwezige kleuters gevraagd werd wat zij van Zwarte Piet vonden.' Dat is dus 'onderzoek'  waar mensen voor betaald worden.Sinterklaas: een gezellig kleurloos kinderfeest

Meer geld dan 50 cent voor warme chocolademelk uit de automaat in de schoolkantine had deze mevrouw (ja, de Kinderombudsman is een vrouw. Heel geëmancipeerd allemaal) van mij niet mogen declareren. Maar goed, wie ben ik.

Zo lang niet duidelijk is wat 'geradicaliseerd' eigenlijk betekent is het onmogelijk conclusies te verbinden aan 'onderzoeken' die aantonen dat mensen 'geradicaliseerd' zijn. Laat staan dat het mogelijk zou zijn - maar wat 'Justitie' in Nederland nu (tegen internationale verdragen in overigens) tóch doet - mensen te arresteren 'wegens het hebben van radicale ideeën.

Binnen niet al te lange tijd kun je dus worden gearresteerd als je met je dronken hoofd in de kroeg de wens uit dat je ex in het Feyenoord vak gaat zitten met een Ajax sjaaltje om.

=============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

Renesmurf zei

Mensen trekken hun eigen conclusies en dat werkt het beste na eigen ervaring.
Maar ja, een volledig beeld is lastig tot niet te doen, het blijft giswerk.

Morgaine zei

Begin jij nu al over Zwarte Piet, ik denk nu ga ik over de Paashaas lezen, maar nee ;-)

Fijne zondag!

X

Rebbeltje ★ zei

Je laatste zin is wel een gevaarlijke ;)

gerdaYD zei

Tja, ook ik heb mijn bedenkingen bij al die zogenaamde onderzoeken die men doet, ze zijn hoe dan ook allemaal gekleurd. Maar pas op wat je wenst hoor hihi, die laatste zin is heel gevaarlijk!