Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, februari 04, 2017

Zaterdag's cursiefje: Spelen met links (#Column)

Spelen hoort bij het leven. Door spelen leren kinderen ontdekken en volwassenen komen de dag door dankzij hun herinneringen als kind. Toen zij nog lekker mochten spelen. Maar ook volwassenen spelen!

Met hun partner, met de afstandsbediening van de televisie, op een muziekinstrument, op de computer en steeds meer en vaker op de mobiel: jaarlijks geven wij 3 miljoen euro uit aan virtuele muntjes om een level verder te komen in Candy Crush.

Spelen is volgens sommigen tijdverspilling. En in veel gevallen zelfs geldverspilling. In de game industrie gaat meer geld om dan in Hollywood en Hilversum samen!

Ook ik speel. Met de hoofden van mensen die graag populisten nablaten. Via Twitter vraag ik dan: 'Dus jij vindt dat alles de schuld is van de buitenlanders. Heb je daar ook argumenten voor?' De leukste reacties zijn de reacties die niet als grap bedoeld zijn. Deze is mijn favoriet:

'Typisch links, meteen met moeilijke woorden komen!'


==================================
Speelt u ook wel eens? En (met) wat dan het liefst?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

די מריו zei

Typisch is ook al zo'n moeilijk woord.

Love As Always
Di Mario

Lutje zei

spelen hoort bij het leven
ik speel nog graag al ben ik 56 jaar...
Een @->- voor jou

John zei

Spelen is zo ontzettend belangrijk in het leven. Wie stopt met spelen wordt snel oud.
Ik speel dagelijks, maar geld uitgeven voor Candycrush doe ik niet.

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Ken je dat nog, de homo ludens ofte de spelende mens? Spelen is heel belangrijk, ook voor volwassenen want je leert er een heleboel door. En je mag er best heel moeilijk woorden bij bedanken, dat zet het brein aan het werk!

riet epietz zei

Spelen hoeft niet veel te kosten , de beste spelletjes zijn gratis. Met menen spelen is "not done" maar natuurlijk kunnen mensen je wél amuseren.

Rebbeltje ★ zei

Niks leuker dan met kleinkinderen weer kind zijn en ja hoor we spelen ;)