Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, februari 15, 2017

Maak van een probleem een oplossing!

In Nederland komen wij handen tekort in verzorgingstehuizen en er zijn te weinig vrijwilligers in buurthuizen en op amateur voetbalvelden. Jongeren trekken weg uit kleine dorpen waardoor boerderijen vervallen en ook kleine winkels en kroegen leeg komen te staan: ruim tienduizend gezinswoningen in Nederland staan leeg! In België kent men het probleem van spooksteden óók. Hier het verhaal over de plaats Doel (klik). Binnen afzienbare tijd bestaat ruim een kwart van onze bevolking uit bejaarden. Gewoon, omdat er weinig kinderen worden geboren en de gezondheidszorg - vergeleken met 50 jaar geleden - zo enorm is verbeterd dat steeds meer mensen steeds ouder worden.

Mogelijke oplossing: laat meer asielzoekers binnen! Dat zijn gemotiveerde en vaak jonge mensen met kinderen die wanhopig op zoek zijn naar werk en onderdak. Kortom: is het niet handiger om in plaats van twee problemen twee oplossingen te hebben? Laat het probleem de oplossing zijn!

('Ja maar onder asielzoekers zitten ook criminelen!' Klopt. Maar die zitten ook onder priesters, politici en - geloof het of niet - zelfs onder voetbalhooligans uit het streng christelijke Urk. Hier een plaatje dat aantoont dat niet alle criminelen moslims met een donkere huidskleur zijn:
)

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

די מריו zei

Nog nooit zo over gedacht. En criminelen heb je inderdaad overval... Ik heb mij zelfs laten vertellen dat zelfs in het pittoreske Amsterdom weleens criminelen rondlopen.

Love As Alwyas
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Was het maar zo makkelijk :)

Lutje zei

ja, was het maar zo makkelijk,
er wordt veel gedacht maar de werkelijkheid is meestal anders
Eén @->- voor jou

rietepietz zei

Goh, dat daar nou nooit iemand aan gedacht heeft, of eh.... zou het misschien toch iets minder simpel liggen met die problemen. Ja natuurlijk meer werk voor tolken, meer taallessen voor onze Nederlands sprekende ouderen want om de verzorgers te verstaan heb je nú al vaak een talenknobbel nodig. Laat dan iedere etnische minderheid recht hebben op verzorgers die "hun taal" spreekt, voor ons gaat dat recht niet op.
De zware accenten en gebrekkige woordkennis vond mijn vriendin destijds in het verzorgingshuis al heel moeilijk en beperkte haar met zorgvragen.

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Ik vrees dat meer migranten binnen laten niet de oplossing is, de fout zit 'm in het kapitalistisch systeem die langzaam maar zeker de verzorgingsmaatschappij ten onder laat gaan. Solidariteit? Dat is precies een vies woord geworden...