Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, februari 02, 2017

Gelijke keppeltjes, gelijke hoofddoekjes

Massaal worden kinderen in Nederland fysiek verminkt. Door hun ouders. Vaak is er zelfs een geestelijke aanwezig wanneer het jongetje bewust leed wordt aangedaan. Tegen zijn wil! En vaak is het zelfs de geestelijke zélf die het mes hanteert! Dat schijnt allemaal zomaar te mogen. Onder het mom van 'vrijheid van religie' krijgen elk jaar duizenden kinderen in Nederland ernstige medische aandoeningen te verduren. En waarom? 'Omdat wij dat al duizenden jaren zo doen.' Persoonlijk ken ik geen slapper excuus. Daarom pleit ik er voor dat de overlevende joden (de periode '40-'45 maakte een radicaal einde aan veel Joodse levens) in Nederland stoppen met hun praktijk van circumcisie. Ofwel: waar is besnijdenis eigenlijk goed voor?

Behalve een enkele keer wanneer er sprake is van medische noodzaak is er geen enkele reden waarom jongetjes de voorhuid van hun penis zouden moeten verliezen (Voor wie in een almachtige God gelooft: waarom heeft Hij de voorhuid uitgevonden?). Natuurlijk moet daarom diezelfde praktijk ook bij moslims worden verboden. Gelijke keppeltjes, gelijke hoofddoekjes.
'39 Mensen omgekomen bij Amerikaanse drone-aanval'
'Moslims vermoorden 17 mensen in Parijs vanwege plaatjes over Mohammed'
(Waarom is het ene wél en het andere níet erg?)

Nog maar enkele decennia geleden hadden mensen niets tegen mensen die de macht naar zich toe trokken. 'Ach, het zal heus wel meevallen. Hoe kan iemand die zo van honden houdt als deze man nu een dictator zijn? En jij hebt er geen last van want jij bent toch geen Jood?'


'Of je nu christen, jood of moslim bent, je bent 
evenveel Amerikaan. Dat is het mooie aan Amerika:
het recht te geloven wat en hoe je wilt.'
George W. Bush

Kortom: hoe staat u tegenover een man die alle macht naar zich toe trekt onder het mom van 'al het slechts dat er is wordt veroorzaakt door moslims!'?.

Om uw mening te beïnvloeden: één van de beste vrienden van President Trump is een islamitische zakenman en eigenaar van bijna 7 procent van de aandelen in het moederbedrijf van Fox News, het favoriete nieuwskanaal van Donald Trump. Hij is een Saoedische prins: een traditionele moslim.

'Een christen, een jood en een moslim
lopen een kroeg in...en zij praten, lachen en drinken samen een biertje.
Dat is wat er gebeurt wanneer je geen klootzak bent.'

(Overigens: ja, er zijn veel moslims die wel eens een biertje drinken, 
hoewel dat volgens De Koran eigenlijk niet mag.
Zoals er ook veel christenen zijn die wel eens dronken worden,
hoewel hun geliefde Bijbel dat expliciet veroordeeld.)

===============================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

francky spruytte zei

Ikzelf ben enkele jaren geleden om medische redenen besneden. Daar heb ik weinig tot geen hinder van ondervonden. Wel werd ik volledig verdoofd omdat het volgens de dokter veel te pijnlijk is. Dus kan je je voorstellen wat die 5 of 10 jarige jongens moeten doormaken terwijl heel hun familie er op staat te kijken en dingen roept "je bent nu een man!". Dan liever je kind laten besnijden na de geboorte. Later weet hij er niets meer van, alhoewel er bronnen zijn die beweren dat dit toch tot een trauma kan leiden.

די מריו zei

Het gebod tot de besnijdenis wordt gegeven in Gen. 17.10-14 en Lev. 12:3. Het verbond werd oor­spronkelijk met Avraham gesloten. Het is het eerste gebod specifiek voor Joden. Het is dus niet zoals je zegt we doen het al duizenden jaren zo, dus daarom doen we het. Het is beschreven in de boeken waar ze in geloven. Ook al duizenden jaren. Als je er niet in gelooft, zul je het waarschijnlijk dan ook niet begrijpen.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Iemand schreef het op, daarom doen ze het, het blijft net zo gek.

riet epietz zei

Mijn man zou een geweldige jood zijn.
Geloofsbeslissingen kun je wat mij betreft alleen voor jezelf nemen, nooit voor je kinderen, die kiezen maar als ze volwassen zijn en zelf onderscheid kunnen maken.

gerdaYD zei

Jij spreekt over het besnijden van jongens, die in tegenstelling wat men meisjes aandoet een peulschil is. Bovendien kan het bij hen nooit meer ongedaan gemaakt worden, ze zijn voor het leven écht verminkt, niet door het velletje dat bij de penis wordt weggehaald, maar door het verwijderen van de clitoris en het toenaaien van de vagina. En dat allemaal in de naam van het geloof of de traditie...
Wat Trump betreft: die is alleen bevriend met rijke mensen, moslim of niet. Tjiens, waar hebben we dat nog gehoord? Ergens in de veertiger jaren van vorige eeuw misschien?

Mirjam Kakelbont zei

Tradities zijn er om over bord te gooien. Huppekee, iemand moet de eerste zijn!
Kinderen horen altijd het geloof van hun ouders aan te nemen. Ik zie niet in waarom. Het zijn toch vrij denkende mensen? Waarom heeft de Godin (-: ons anders hersenen gegeven?

Morgaine zei

Men zegt dat het schoner is, voor jongens dan, ik heb er zelf geen moeite mee, of men het nu vanuit geloof doet of om medische redenen, maar van meisjes moeten ze afblijven!

X