Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, januari 28, 2017

Zaterdag's cursiefje: Nice (#Column)

Een paar dagen voor de start van 'de Tour', zomer 2015, was ik in Utrecht en zag dat de stad al volgeladen was met gelegenheidswielrenners. Één daarvan tikte al fietsend zijn maat aan: 'Moet jij es effe opletten!' Vervolgens maakt hij extra vaart, draait zijn stuur met een plotselinge ruk en raakt met zijn voorwiel doelbewust en opzettelijk een duif.' De maat glimlacht breeduit: 'Nice!'

Inderdaad betrof het van die echte criminelen: blanke Hollandse christenen van in de dertig met bierbuik en zonder bontkraagje. Waarom ik dat vermeld? Als tegenwicht voor al die sukkels die zo graag roepen: 'Ja hoor, wéér van die lichtgetinte Marokkaanse moslim jongeren met een bontkraagje!' Zolang er mensen zijn die dat doen, doe ik het tegendeel. Gewoon om hen te laten ervaren hoe belachelijk dom, racistisch en polariserend hun gedrag is.

Overigens heeft de duif het voorval overleefd. Ik zal hier niet schrijven wat ik de twee 'wielrenners' nariep maar dat is omdat ook minderjarigen dit weblog lezen.

====================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

די מריו zei

Ik kan ondanks mijn leeftijd wel wat taalgebruik handelen... al hoewel.. ik leef natuurlijk wel op de veluwe en niet in de enge grote stad.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Goede zondagmorgen lieve Terrebel. Vreselijk hé, zelf heb ik dat ook eens meegemaakt maar dan in de wagen van een 'vriend' en de duif overleefde het niet!

rietepietz zei

Gelukkig oordeel jij nooit over groepen mensen.

Mirjam Kakelbont zei

Je kunt alleen over personen oordelen. Niet over een groep.
Ik kots van die Trump, weet je dat?

Renesmurf zei

Ik vind het vermelden van geen bontkraag hetzelfde als vermelden dat diegene met wel een bontkraag geen klompen dragen, als je zo gaat informeren is het einde zoek.