Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 02, 2017

Virtueel gesprek

'Ik hou van alle kinderen! Behalve Marokkaanse want dat is tuig.'

-'En dus behandel jij ze als tuig?'

'Natuurlijk!'

-'Zou het niet omgekeerd kunnen zijn?'



In mijn persoonlijke ervaring (als scholier, als vader, als buurman, partner, groepsleider kinderopvang, boekhouder, schrijver, zoon...) gedragen mensen zich vaak naar hoe zij behandeld worden. En - geloof het of niet - kinderen zijn mensen. Wat denkt u: gedragen mensen zich zoals zij zich gedragen, puur 'omdat zij nu eenmaal zo geboren zijn' of heeft misschien de omgeving er iets mee te maken?

==========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

  1. we zien in sommige groepen mensen dat wat we willen zien. Zo pik je er alleen de negatieve beelden uit en de positieve zie je niet eens.Omgekeerd doen zij dat ook bij ons. Zo is er nooit een kans op samenwerken en communicatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie positief benaderd zal positiefiteit ervaren, en negativiteit net andersom.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is jammer dat mensen zo spreken. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kinderen blijven kinderen de volwassenen maken dat ze anders zijn :(

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vanuit de baarmoeder zijn we allemaal hetzelfde, wat voor kleur of taal er ook komt, dat is toch wel duidelijk bij de kinderen die al als baby vanuit een totaal ander land komen en hier bij een nederlands gezin opgroeien bijv? Die spreken toch onze taal etc? En verstaan hun echte moeder of vader niets eens?

    Kortom, dat laatste, omgeving is alles!

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van de maan af gezien zijn we allen even groot. Van die afstand kun je de kleur van een mens niet zien en dat is nou precies de bedoeling!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!