Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, januari 02, 2017

Virtueel gesprek

'Ik hou van alle kinderen! Behalve Marokkaanse want dat is tuig.'

-'En dus behandel jij ze als tuig?'

'Natuurlijk!'

-'Zou het niet omgekeerd kunnen zijn?'In mijn persoonlijke ervaring (als scholier, als vader, als buurman, partner, groepsleider kinderopvang, boekhouder, schrijver, zoon...) gedragen mensen zich vaak naar hoe zij behandeld worden. En - geloof het of niet - kinderen zijn mensen. Wat denkt u: gedragen mensen zich zoals zij zich gedragen, puur 'omdat zij nu eenmaal zo geboren zijn' of heeft misschien de omgeving er iets mee te maken?

==========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

francky spruytte zei

we zien in sommige groepen mensen dat wat we willen zien. Zo pik je er alleen de negatieve beelden uit en de positieve zie je niet eens.Omgekeerd doen zij dat ook bij ons. Zo is er nooit een kans op samenwerken en communicatie.

Renesmurf zei

Wie positief benaderd zal positiefiteit ervaren, en negativiteit net andersom.

די מריו zei

Het is jammer dat mensen zo spreken. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Love As Always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Kinderen blijven kinderen de volwassenen maken dat ze anders zijn :(

Morgaine zei

Vanuit de baarmoeder zijn we allemaal hetzelfde, wat voor kleur of taal er ook komt, dat is toch wel duidelijk bij de kinderen die al als baby vanuit een totaal ander land komen en hier bij een nederlands gezin opgroeien bijv? Die spreken toch onze taal etc? En verstaan hun echte moeder of vader niets eens?

Kortom, dat laatste, omgeving is alles!

X

Mirjam Kakelbont zei

Van de maan af gezien zijn we allen even groot. Van die afstand kun je de kleur van een mens niet zien en dat is nou precies de bedoeling!