Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, januari 19, 2017

Persoonlijk

Mijn zoon heeft een behoorlijk vrije opvoeding van mij gehad. Maar niet onbeschermd. Als wij samen de straat overstaken naar school liep ik aan de kant waar de auto's vandaan komen. Halverwege de straat liep ik aan zijn andere zijde. Mocht een automobilist onvoorzichtig de hoek om komen scheuren dan zou ik de eerste klap opvangen.

Vlak bij school was een gevaarlijke oversteek: automobilisten die haast hadden - en dat zijn er nogal wat in de ochtendspits - vinden opvallend vaak dat omdat zij haast hebben en/of een belangrijke baan zij niet hoeven te stoppen voor een zebrapad. Dus terwijl ik met mijn zoon aan de kant stond te wachten speelde ik zichtbaar en opzichtig met mijn sleutelbos. Mensen die zich niet graag aan verkeersregels houden houden namelijk niet van krassen op de autolak. Meestal stopten zij dus. Behalve die ene keer.

De automobilist in kwestie die weigerde ons voorrang te verlenen op het zebrapad stopte met piepende remmen, stapte kwaad uit zijn auto nadat hij het geluid van mijn sleutels over zijn lak had gehoord, keek mij recht in de ogen, zag de blik die ik daarin gelegd had, schreeuwde iets onverstaanbaars en besloot eieren voor zijn geld te kiezen. Heel verstandig.

Ik heb mijn zoon nooit iets verboden en nooit bewust gestraft. Dat was niet nodig. Ik heb hem laten weten welke fouten ik in mijn leven heb gemaakt. Zelf maakt hij zijn eigen fouten. En zo hoort dat. Vind ik.

============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

francky spruytte zei

mijn zoon is onlangs alleen gaan wonen. Zonder onze hulp of raad is hij er op uit getrokken. Zo moet het volgens mij. Wie ben ik om te zeggen wat hij moet doen en wat niet ? Hij zal het zelf wel ondervinden.

די מריו zei

Je moet ze toch maar het een en ander bij brengen en uit laten zoeken. Uiteindelijk doen ze toch wel wat ze zelf willen.

Love As Always
Di Mario

Lutje zei

ja, dat is mooi geschreven en goed gedaan van je
opvoeden moet zeker
maar je kan niet altijd naast hun staan
Eén @->- voor jou

kliefje zei

Ik heb wel dingen verboden. Voor haar eigen bestwil. Maar ook uitgelegd waarom ik dingen deed. Klakkeloos iets moeten aannemen van iemand, vind ik een raar fenomeen.

Trees Van der Vliet zei

Die roekeloze automobilisten moeten maar eens iets erg meemaken door zoiets in de familie en vriendenkring. Dan binden ze wel in. Mijn vriend is heel voortvarend, gewoon doorlopen als je oversteekt. Hij zegt altijd, als je stil staat, doe je niet mee aan het verkeer. Geldt ook voor fietsers en auto's... En kinderen daarin opvoeden, ja dat moet wel.
Ik heb mijn kinderen ook vrij opgevoed. Toen ze nog klein waren praatten we over dingen die fout kunnen gaan. En dat werd goed opgepakt. En inderdaad, met schade en schande worden ze wel wijs.. zo werkt het in het leven.
Ze wel een belofte gedaan en laten doen... niet brommer rijden betekent je rijbewijs betaald krijgen. Mijn dochter had zelf geen brommer, maar ging wel bij haar vriendje en bij vriendinnen achterop. Pech voor haar toen ik daar achter kwam.

riet epietz zei

Inderdaad, van fouten maken leer je het meest en dat geldt ook ,of misschien wel juist, voor kinderen.

Mirjam Kakelbont zei

Als ik de hond uitlaat, loop ik ook altijd aan de buitenkant (-:
Ik nam altijd sleutels mee tijdens het hardlopen. Eén keer heb ik een vervelende gast op een brommer er een jaap mee op zijn hand gegeven. Bijzonder doeltreffend.
Iedereen heeft het recht zijn/haar eigen fout(en) te maken, want een ieder moet er ook een eigen les van leren. Wijze lessen dus!
Goed gedaan bij die automobilist. Tsss, wat denkt-ie wel.
Warme groet.