Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, januari 10, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Een jonge palestijnse vrouw (klik. Engels) bedacht een manier om de Israëlische papierwinkel te omzeilen die de wederopbouw van Gaza stevig bemoeilijkt: als ingrediënt voor bouwblokken voor nieuwe woningen bedacht zij (samen met een studiepartner) dat as gebruikt kan worden als basis voor de nieuwe stenen.

Goed nieuws vind ik dat er nog steeds ruimte en tijd is voor vermaak: voor het kijken naar de allereerste Nederlandse komische Science Fiction serie ooit. Bijvoorbeeld.


'Vrouwen hadden minder rechten dan mannen
en vaak kon je niet eens zeggen wat je wilde...
het leek 2015 wel!'

En het internet is een schatkamer voor iedereen met een hobby.
Zelfs voor mensen met een hobby die veel anderen niet hebben.
Ik heb het nu over 'steampunk', de stijl die een mix
is van science fiction, rare uitvindingen, de Victoriaanse tijd
en een hoop fantasie.Zwarte Vlek hangt graag zijn pootjes over de rand.

Hier mijn lolcat van deze week:

'Vrijheid voor iedereen!
Met een jaarinkomen van minstens 50.000.'

=========================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

Morgaine zei

Ja, dat steampunk is best mooi om te zien, en soms ook niet, maar gelukkig de meesten die ik eventueel tegenkom op festivals, zijn prachtig!

X

די מריו zei

Grappig dat je het hebt over de papierwinkel van Israël, maar het enige wat Israël doet is de grens gesloten houden van uitvoer van diverse artikelen vanuit de territoriale zone. Niet meer dan logisch gezien de laatste ontwikkelingen de laatste jaren. Maar ik hoor je niet over de grens die Gaza heeft met Egypte. Vanuit die kant mag er ook niets binnenkomen en daar hoor ik niemand over. De regen waarom de papierwinkel moeilijk is gemaakt is dat in het verleden is gebleken dat de stenen niet voor wederopbouw werden gebruikt, maar om tunnels te bouwen zodat terroristen het land Israël kunnen aanvullen. Ik en ik denk vele mensen in het midden oosten zullen het toejuichen als ze het zouden besteden aan de wederopbouw.

Ik las je lolcat deze week zoals ik het zou willen hebben. Tussen iedereen! Met moet nog een en. ;-)

Love As Always
di Mario

riet epietz zei

Tja, hoe kom je dan weer an voldoende as....!

gerdaYD zei

Ik had al ergens van die serie gehoord maar nooit gezien. En nu lees ik dat ze er mee stoppen... hopelijk niet definitief als jij er zo van geniet lieve Terrebel!