Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 10, 2016

Zaterdag's cursiefje: Alle werklozen zijn lui! (#Column)

Een luie werkloze is natuurlijk een pleonasme. Iedereen weet dat mensen die niet werken voor hun geld lui zijn. Zelfs als ze jarenlang gewerkt hebben slapen zij elke dag uit. Af en toen naar een clubje en als je geen zin hebt dan ga je gewoon niet. Niemand die je dwingt.

Alle televisieseries kijken die je maar wilt. Zo laat naar bed als je maar wilt en elke maand komt er vanzelf geld op je rekening. Geld waar je niets voor hoeft te doen en waar anderen hard voor werken. Het zal de persoon die niet werkt een zorg zijn waar dat geld vandaan komt. Die geniet gewoon van al dat gratis geld, kortingen en toeslagen. De tandarts bellen om de afspraak te verzetten omdat je zo moe bent en dus die dag moet kunnen uitslapen. Gewoon keihard niets doen!

Maar wel klagen wanneer anderen er iets van zeggen. Ja, die bejaarden van tegenwoordig hebben het toch maar makkelijk.

=============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

8 opmerkingen:

  1. Goede avond lieve Terrebel. Wow, nu ben ik toch een beetje in mijn kruis getast hoor, FOEI! Grapje hoor ik heb weer van je cursiefje genoten, ook al kan ik deze kaar niet helemaal met jou akkoord gaan ,je begrijpt wel waarom hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf val ik waarschijnlijk niet onder wat je hier als werklozen bedoelt. Dwz ik heb geen betaald werk, maar ook geen uitkering en ik zoek niet naar werk.

    Maar ik ben wel lui en daar ben ik trots op. Ik was ook lui toen ik werkte. En maar goed ook, ik zat in de automatisering. En mensen beginnen niet te automatiseren als ze niet lui zijn.

    (Om die reden zit ik ook bij Wordpress. Wat een onnidige arbeid om hier te kunnen reageren.)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik kan er eigenlijk niet tegen dat mensen iets veralgemenen
    ik vindt dat er zelfs werkende mensen zijn die ze makkelijk verdienen ;-)
    Een @->- voor jou

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Liever lui dan moe...nu er zijn er die harder werken dan de werkenden.
    Fijne zondag...rustdag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je moet eens weten hoe lui ik vandaag ben.. Zelfs mijn computer heb ik niet eens zelf aangezet.. Koffie heb ik laten inschenken. En als ik Shirel lief aankijk wil ze ook nog wel voor me typen.

    Love As Always
    Di mario

    BeantwoordenVerwijderen
  6. neem nog een paar druiven;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Was het maar zo, gratis geld, maar zover zijn we helaas nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oordeelt hierover, alsvolgt voorafgaande in bewoording als bij wijze van discussie algemeen - en wel geschreven,en te des in algemeen als in discussie zodanig welbedoeld, zonder vooringenomen zijnde aanname...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!