Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, december 24, 2016

Zaterdag's cursiefje: alle moslims zijn terroristen (#Column)

Alle moslims zijn terroristen. Want kijk maar: elke keer dat in de krant staat dat een moslim een aanslag heeft gepleegd blijkt de dader een moslim te zijn!

Toch begrijp ik die moslims wel een beetje. Eeuwenlang liepen ontmoetingen met christenen namelijk slecht af. Neem Portugal: nadat halverwege de Middeleeuwen alle moslims met grof geweld waren verjaagd en het land nu een keurig christelijk land was, voer Vasco Da Gama naar India. Niet om een held te worden of uit naam van de wetenschap of zo. Nee, puur uit het oogmerk van zelfverrijking. Specerijen zouden hem rijk maken!

Onderweg moest hij voorraden inslaan en toen de onderhandelingen met de plaatselijke bevolking niet volgens plan verliepen - de diverse stammen wilden zijn meegebrachte armbandjes niet ruilen voor hun mooie dure spullen - liet hij de KhoiKhoi (Nederlandse ontwetenden noemden hen 'Hottentotten') eenvoudigweg vermoorden.

Toen de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger merkte dat onderhandelingen met Mozambique niet helemaal soepel verliepen liet hij de stad bombarderen met zijn scheepskanonnen. Twee keer. Toen zijn ingehuurde lokale gidsen uit protest in staking gingen liet hij hen overgieten met kokende olie. Zij sprongen 'vrijwillig' in zee en Vasco da Gama kon in de handen wrijven en uitroepen: 'Zo, dat is opgelost.'

De keurige christelijke Hollanders behandelden de moslims niet veel beter. Die dachten dus: 'Alle christenen zijn schorriemorrie!'

Gelukkig zijn wij beschaafd en zult u nooit een keurige blanke Nederlander horen beweren: 'Alle moslims zijn tuig!'



========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

  1. Het is vaak zo dat mensen graag naar een ander wijzen. Ze hebben het zelf nooit gedaan, maar die ander. Hopelijk wordt het na deze feestdagen allemaal anders en leren we met elkaar te leven.

    Love As always
    di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het erg gevaarlijk om niet mensen op hun daden te beoordelen maar hun religie of zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey lieverd, ik kom jou simpelweg, en iedereen, wat men ook gelooft of niet gelooft, hele fijne dagen toe wensen ;-)

    Vier de liefde, zeg ik tegen iedereen, ongeacht wat men volgt of gelooft, dit is namelijk in elke religie van groot belang ;-)

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leflamand12:14

    Jamaar... Jamaar... Dat van Portugal is fout gekozen! Het waren de moslims onder vorm van de Moren (Mauri - Berbers) die Portugal (dat trouwens toen nog niet bestond) en Spanje met 'grof geweld' hebben veroverd in het begin van de 8ste eeuw al (jaar 712). Zij stonden bekend om hun wrede genocides en hun slavenhandel (lees: terroristen en mensenhandelaars)... Nogal wiedes dat hun ontmoetingen met de Christenen in Spanje (nakomelingen van de Iberische Romeinen en Visigoten) slecht afliepen! Lees er het bekende Roelandslied op na - één van de Karel de Grote verhalen gesitueerd in de 8ste eeuw. Toen zaten die 'brave moslims' als Saracenen met hun kalifaten (!)al tot aan de Pyreneeën (de Roncevaux-bergpas op de grens met Frankrijk) na bijna héél Spanje te hebben veroverd... Een toestand die zou duren tot het einde van de christene 'Reconquista' (1492). Ook diegenen die de Kruisvader-'lieverdjes' tegenover zich hadden waren zelf ook géén lieverdjes lees er de geschiedenis van de Kruistochten op na - van de tweezijden...). En Vasco da Gama was ook geen lieverdje OK (en andere 'ontdekkingsreizigers' ook niet). Niemand die trouwens uit zelfverrijking, macht en rijkdom nastreeft is dit... We moeten stoppen in de val van die pro-moslim propaganda te lopen en ons hier in Europa 'politiek-correct' een schuldcomplex aan te laten praten (in 'naam van hun cultuur': hoofddoek, boerkini, onverdoofd schapen slachten, Zwarte Pieten 'et tutti quanti'...)... Zij die beweren dat bv. in de middeleeuwen de moslims als 'wetenschappers' en 'uitvinders' ons ver vooruit waren, vergeten er bij te zeggen dat deze na het hele Middellandse zee gebied veroverd te hebben, alle bestaande oudere kennis uit Egypte en Griekenland hebben gemonopoliseerd, vertaald en verder bewerkt - maar niét uitgevonden. Zij fungeerden dus enkel tijdelijk (tot de renaissance)als 'doorgeefluik' en waren zeker niet superieur aan het middeleeuwse 'westen' - zoals moslimpropaganda ons willen doen geloven...

    Lieve Terrebel - ik sluit me aan bij Gerda en wens je al het beste voor 2017!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!