Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, december 29, 2016

Waarom honden slechter zijn dan vuurwerk

Natuurlijk, vuurwerk is eng, geeft harde knallen en als je niet oppast ben je zó een vinger kwijt! Elk jaar gaat er wel iemand dood door een zelfgemaakte vuurwerkbom. Bijzonder vervelend! Bovendien zorgt het voor luchtvervuiling, al dat kruit en kost het ook nog eens geld.

Gek genoeg zijn het vooral hondenbezitters die vuurwerk willen verbieden 'want de hond wordt er zo bang van, al die knallen!' Voorwaar een goed argument. Waar men dan even aan voorbijgaat is dat jaarlijks maar liefst 150.000 mensen in Nederland worden gebeten door een hond. Maar liefst 50.000 mensen moeten zich voor een hondenbeet in het ziekenhuis laten behandelen. Elk jaar weer.
http://forum.vuurwerkcrew.nl/archive/index.php/t-38157.html

Hoeveel dat aan geld kost valt niet eens te becijferen, zoveel is het. Zorgkosten, gemiste werkdagen...en dan nog niet eens meegeteld wat hondenbezitters allemaal aan geld uitgeven voor hun trouwe viervoeter!

Ik? Ik vind vuurwerk én honden leuk!

En u: heeft u minstens één goede reden waarom vuurwerk wél verboden zou moeten worden en honden niet? Als het puur om het aantal gewonden gaat winnen honden het ruimschoots van vuurwerk. Als het om de economische schade gaat dan winnen de honden. Gaat het om het geld? Ook dan kosten honden meer dan vuurwerk.

Hoe dan ook: ik wens u en de uwen nu maar alvast een goed uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar. Want je weet maar nooit: misschien word ik in de eerstkomende dagen aangevallen door een hond en kan ik dit niet meer typen. Die kans is - statistisch gezien - vele malen groter dan dat ik word uitgeschakeld door een stuk vuurwerk.(Een avondje vuurwerk vanaf het balkon van mijn vriendin)

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

kliefje zei

Ik vind dat we een stelletje zeikerds worden. Zwarte piet mag niet meer. Kerst wordt een winterfeest. En nou vuurwerk verbieden. What's next? De Paashaas op de BBQ?

די מריו zei

Als je je hond goed traint, eventueel met hulp van stressverlagende middelen, dan kun je elke hond wel zo krijgen dat ze er geen angst voor hebben. Maar daar wringt al de schoen. Vandaag weer iemand er van proberen te overtuigen dat haar pup juist baat heeft bij een stressverlagend product ipv eerst kijken of het beestje er misschien last van heeft met oud en nieuw. En dan, dan is de hond er op bang voor een krijgt het vuurwerk de schuld. Hoe meer we vuurwerk gaan verbieden, hoe meer er illegaal wordt afgestoken.

Hoe dan ook, ik wens je met gezond verstand.. een goede jaarwisseling.

Love As Always
Di Mario

riet epietz zei

Jij ook een gezellige jaarwisseling, met of zonder vuurwerk en/of honden.

gerdaYD zei

Verboden te verbieden riepen wij in onze jeugd en weet je lieve Terrebel, daar sta ik op overrijpe leeftijd hihi, nog steeds achter!

Morgaine zei

Uh ja, ik ben ook voor, om de honden? Nee omdat ik zie hoe terror tieners of jong volwassenen het ook naar de zwanen gooien, express, omdat ooit tieners het leuk vonden om het in onze capuchons te mikken op het schoolplein, omdat men het leuk vindt om het richting mensen te gooien, kortom, ik ben voor verbod, omdat ik zelf nog altijd tegen het plafond aan zit omdat ze aan het knallen zijn op momenten dat het niet mag en op tijdstippen die belachelijk zijn.

Ik ben ervoor, in elke stad of dorp een groot vuurwerk show en verbod voor individuele personen.

X