Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, december 28, 2016

Vrede zij met u!

Die buitenlanders hadden het goed voor elkaar! Zij kregen belastingvoordelen, mochten hun eigen geloof blijven belijden en vrij handelen en reizen. Ik heb het hier natuurlijk over Turken. En dan met name over al die tienduizenden Nederlanders die zich tussen hen in kwamen vestigen. Nog steeds zijn Nederlanders goed vertegenwoordigd in het bedrijfsleven en met name in de bankensector in Turkije. Veel Nederlandse werkloze bejaarden genieten daar van hun AOW en - hoewel mensen vinden dat wie emigreert alle rechten van het thuisland verliest - vinden Nederlanders in Turkije het heel normaal om in het nieuwe thuisland gewoon hun kinderbijslag te ontvangen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Turken

Een bekende Nederlander die zich in Turkije vestigde (en waar hij ook was geboren) was Raymond Westerling, u weet wel: de uitvinder van de 'Zippo Raid' (Als er mogelijk een spion in een dorp zit, dan brand je gewoon dat hele dorp plat, inclusief onschuldige bevolking) en door de Nederlandse overheid indertijd als huurling betaald voor de 'Entlösung der Indonesiër frage.' https://nl.wikipedia.org/wiki/Raymond_Westerling Opvallend zijn de geruchten dat de van oorsprong katholieke wreedaard zich had laten bekeren tot de Islam.

En over Islam gesproken:

Wat vindt u beleefder en netter bij een afscheid: 'Vrede zij met u. ' gevolgd door:  'En met u, broeder (/zuster).' Of: 'Nou, was gezellig. Nou, doei, doei!' gevolgd door: 'Ja, nou! Doei, doei!'?

En waarmee wordt meer respect getoond aan eten: 'Sorry, kip. Ik hoop dat je een goed leven hebt gehad maar met jouw offer houd jij mijn kinderen in leven en daarvoor dank ik jou met heel mijn hart.' of het oer Hollandse: 'Ha, kip. Lekker!'?

Kortom: wat is - in theorie dan toch en meestal ook in de praktijk - de religie die het meest gebaseerd is op respect voor elkaar en het leven: de islam of het christendom?

================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

די מריו zei

Shalom.... ehhhhhh maar daaar mocht ik niet uit kiezen begrijp ik.

Love As Always
Di Mario

francky spruytte zei

Godsdienst maakt niet uit hoe je je gedraagt, dat bepaal je zelf. Zou ik een ander mens worden moest ik met tot de islam bekeren ? Ik denk het niet.

gerdaYD zei

Ik heb zo de indruk dat jij je bekeerde tot de islam als ik al je pleidooien voor deze godsdienst er op nalees. Of wil je ons allemaal gewoon even schofferen? *wink, big smile*

Morgaine zei

Ik mis de Blessed Be of So Mote it be, wicca, ahum :P

X