Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 22, 2016

Persoonlijk

Als kind leerde ik niet luisteren. Ik leerde te reageren op commando's: Nu naar school, tijd om te eten, pyjama aantrekken. Misschien is het ooit wel eens gebeurd maar in mijn beleving is mij nooit gevraagd: 'Wat wil je, wat voel je, wat denk je?' Mogelijk daarom ben ik gaan geloven dat ik er niet toe deed. Ongeacht mijn wensen of gevoelens gebeurde er altijd wat een ander wilde. Wat ik voelde, deed, maakte, bereikte...Het deed allemaal niet ter zake. 'Ik hou tóch wel van je!' werd mij verteld.

Waarom zou ik dan ooit mijn best gaan doen? Waarom zou ik ooit echt naar anderen leren luisteren als het uitvoeren van commando's voldoende was om een 'nuttig' leven te leiden? Waarom zou ik mij ooit anders moeten gedragen dan van mij verwacht werd? Ziedaar een verklaring waarom ik moeite heb met initiatief tonen, luisteren en mijzelf zijn. Ik weet dit sinds een paar maanden. U weet het nu ook.


========================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

11 opmerkingen:

  1. Eerlijk en open stuk, wat mooi dat je dat zo opschrijft en vooral dat je er voor jezelf zo achter bent gekomen hoe dat werkt. Ik ga het nog eens een keer lezen en probeer er wat wijze levenslessen voor mezelf (als kind en als moeder) uit te halen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, dat denkt iedereen wel eens, we moeten zoveel, en we blijven zoveel moeten doen. en dat doen we dan maar, dat lijkt het beste.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn kinderen zijn niet de baas in huis... dat denken sommige mensen weleens, maar we overleggen wel vaak met elkaar.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  4. en ik ben iemand die gewoon niet graag luisterd naar bevelen, dan ben ik selectief doof
    Veel mensen kunnen daar niet tegen, maar het kan me niet schelen
    Ik vlucht wel graag weg voor bevelen, ik haat dat
    Eén @->- voor jou

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar het houden van zat wel goed dus! Het kan altijd minder!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een open logje, precies zoals je bent!
    Mijn kinderen hadden inspraak in alles, zijn mooie mensen geworden waar ik heel blij mee ben.
    Jezelf zijn kun je leren, niet te vaak bezig zijn om andere mensen te plezieren en jezelf daardoor weg te cijferen.
    Ik ben wéér mezelf (na jaren) en mensen nemen me dus maar zoals ik ben.
    Het kost veel minder energie en ik voel me stukken gelukkiger!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 'Ik hou tóch wel van je!'
    Toch proef ik hier wel liefde in...
    Zelf geprobeerd om de meiden trots op zichzelf te laten zijn, maar of dat gelukt is?
    Ik ben in ieder geval wel blij en trots op ze...op wat ze geworden zijn.

    Fijne feestdagen en ben ten alle tijden gewoon jezelf, beter kan niet.

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goede avond lieve Terrebel. Alvast een heerlijk, feestelijk weekend gewenst.
    En als jij van initiatief tonen, luisteren en jezelf zijn denkt niet voldoende te hebben, dan wens ik je dat in ruime mate toe in het volgend jaar.
    Dit is een heel fragiel log geworden waarin je het aandurft jezelf bloot te geven... daar moed je beslist moed voor hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben geen rebbel, maar ik ben altijd mijn eigen gangetje gegaan en ik ga min of meer nog mijn eigen gang.
    En wie met mij meegaat mag meegaan....
    Wens je fijne feestdagen toe, en uitkijken met vuurwerk, zodat het oud en nieuw goed kan beginnen..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als kind al eigenzinnig geweest en kon op jonge leeftijd slecht tegen bemoeizucht en gezag. M'n ouders hadden wat te stellen met me als recalcitrante puber...
    Het beste lijkt mij jezelf zijn -ik had niet de indruk dat het je aan initiatief ontbreekt- wanneer je in de loop der jaren kijkt naar je opvoeding kun je later -wanneer je je bewust bent- een en ander bijstellen.

    Ik wens je fijne kerstdagen...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmmm, is dat bij de meesten niet zo in de opvoeding? Niets is een vraag, je draagt op aan je kind of kinderen? tijd voor bed, nu omkleden graag, oke.. je kunt het ook lief vragen en van tevoren aangeven, zoals bijv. Over 10 minuten is het tijd om jullie te kleden voor bed en tanden poetsen, ik bedoel... zo gaat dat toch? Moeders wil is wet, eerst de ... en dan naar bed? hahaha

    Vragen naar gevoel, ja hier dito, dat was vroeger gewoon niet, bij mijn kind heb ik dat geprobeerd maar die vertelde niets! Nu soms nog niet, hoe ik er ook naar vraag, ja goed hoor is steevast het antwoord... Nou ja... doe je het anders, zegt ze niks...

    ;-)

    X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!