Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, december 07, 2016

Aan elke waanzin komt een einde

Fijn aan bloggen vind ik de commentaren. Die houden mij scherp, zetten mij aan het denken. Blogmaatjes wijzen mij op fouten zonder te veroordelen. Foutjes in grammatica, spelling maar ook in ziens- en denkwijze. Ook laten zij mij inzien dat het soms heel fijn kan zijn om je eens een dag niet druk te maken over onrecht maar gewoon te genieten van een dagje aan het strand met een geliefde. Super!

Geheel terecht ook, toen ik meldde dat er ook Joodse terreurorganisaties bestonden, dat een blogcollega opmerkte 'inderdaad, die bestonden. Maar bestaan niet meer.' Ik ben ervan overtuigd dat het ook IS en al-Qaida zo zal vergaan. Want wie hoort er nog iets van de IRA, de Kruisridders, de Baader Meinhof Gruppe?

Stuk voor stuk organisaties die vanuit hun verknipte versie van een geloof ('Mijn God is beter dan die van hullie!' 'Socialisme is beter dan kapitalisme!') vonden dat mensen die het niet met hen eens waren niets minder dan de dood verdienden. En stuk voor stuk hebben zij al heel lang geen mensen doodgemaakt. De geschiedenis leert ons dus dat er een einde komt aan waanzin. Maar helaas ook dat er de waanzin van anderen voor in de plaats komt. Zo zullen mensen (en zelf heb ik die neiging ook wel eens) andere (groepen) mensen over één kam blijven scheren maar:==============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

Trees Van der Vliet zei

Dit soort organisaties staan toch wel weer op Terrence... in een andere plaats, met een andere naam...
Ik waardeer het toch echt wel dat je het steeds het onrecht bestrijdt. Je bent daarin onvermoeibaar. Echt respect!
Zal er dus nooit iets van zeggen.. Maar ik? Ik bemoei me er echt niet mee, omdat ik echt het idee heb dat het verspilde energie is. Politiek houd ik me ook niet mee bezig. Ik heb niet de illusie dat ik maar een greintje zal kunnen veranderen als ik zou proberen me ervoor sterk te maken..

francky spruytte zei

waanzin komt steeds terug, al is het onder een andere naam of met andere leiders. Zulke organisaties en groepen zullen er altijd zijn.

די מריו zei

Wat niet is kan weer komen en wat er wel is kan weer weggaan. En daarom is het ook goed om het in de gaten te houden.

Love As Always
Di Mario

Mirjam Kakelbont zei

Tegen elk onrecht dient gestreden te worden. Maar is de ellende nog bij te benen? Ik word beroerd van het nieuws over Aleppo. Al die mensen daar - gewone burgers als jij en ik: vrouwen die elk moment moeten bevallen, jonge kinderen, bejaarden... - die geen kant op kunnen. Maar zolang het ons raakt, blijven we mens, denk ik. Als het je niets meer doet, als het je koud laat, dán gaat het pas echt fout. Laten we waakzaam blijven!

Rebbeltje ★ zei

Vind het vooral gezellig die reacties ;)

gerdaYD zei

Een log die de spijker op zijn kop slaat! Moest iedereen er zo over denken, de maatschappij zou er stukken op vooruit gaan want dan zou verdraagzaamheid hoog in het vaandel staan!
Helaas, de meeste mensen zijn slecht denk ik wel eens en willen gewoonweg de dialoog met de andere niet aangaan omdat men overtuigd is van het eigen gelijk, zodat communicatie soms ver te zoeken is...

riet epietz zei

Ik kan me goed vinden in het rijtje dat je er onder hebt gezet, ik zou er nog onder gezet kunnen hebben "niet iedereen die anders denkt dan ik is dom"