Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 30, 2016

Wie niet voor is, is tegen!

'Zo, dus jij houdt van katten? Jij bent dus een dierenliefhebber en houdt dus ook van spinnen want katten en spinnen zijn allebei dieren!'

'Zo, dus jij vindt die Turkse cabaretier grappig? Jij keurt terrorisme dus goed want die cabaretier is een moslim en veel terroristen zijn moslim.'

Raar dat mensen vinden dat anderen alleen maar vóór of tegen kunnen zijn en dat het ene het andere uitsluit. Waarom mag je niet een islamitische cabaretier grappig vinden en een hekel hebben aan een islamitische terrorist? Als je appels lekker vindt, moet je dan een hekel hebben aan peren? Overigens geldt deze stelling niet voor islamitische voetballers. Zo lang zij tenminste voor een Nederlandse club scoren. Dat dan weer wel.

Gelukkig zijn Nederlanders wijze mensen. Zij zullen nooit bij verkiezingen hun stem uitbrengen op één enkele luid roepende populist die beweert dat én de hoge werkloosheid én het huizentekort én de slechte gezondheidszorg én de slechte economie de schuld zijn van één enkele groep mensen. Er is geen enkel empirisch bewijs voor die beschuldigingen maar door die maar heel vaak te herhalen gaan de meesten het vanzelf geloven. Nederlanders zijn er toch veel te slim voor en zouden nooit hebben gestemd op iemand als Adolf Hitler? De beroemde dictator verkreeg zijn macht nadat het volk hem die vrijwillig gaf 'want die aardige meneer Hitler zal die gemene Joden wel eens eventjes het land uit jagen.'

Nóg zo'n fraai staaltje logica: 'We moeten de grenzen sluiten want het is een FEIT dat het misschien mogelijk is dat van de 40.000 vluchtelingen er een stuk of vier misschien wel IS-strijders blijken te zijn. Eventueel.' Buiten dat 4 op de 40.000 natuurlijk bar weinig is (Hoeveel van 40.000 Feyenoord-fans zullen vroeger of later met hun dronken hoofd een daad van agressie plegen? Echt wel meer dan vier.):  moet je dan maar 39.996 mensen terug de hel in sturen vanwege vier raddraaiers? Mogen er voortaan geen fans meer De Kuip in om een voetbalwedstrijd van Feyenoord te zien 'want er kunnen gewonden vallen door een paar agressieve idioten!'? Uitdaging: noem één wedstrijd van Feyenoord waarbij er achteraf niet één fan is gearresteerd voor geweldpleging. Moeilijkheidsgraad: het manlijk deel van het publiek mag geen gleufhoeden dragen.

Misschien moeten wij baby's voortaan beter screenen: uit onderzoek blijkt dat op elke 40.000 mensen er een paar tussen zitten die zich hebben vermomd als onschuldig hulpbehoevend kindje maar in wezen jaren later nare dingen gaan doen.

==================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

francky spruytte zei

Ik moet niets van dat voor of tegen, zwart of wit gedoe. Ik leef liever in de grijze schemerzone van het bestaan.

די מריו zei

Je kunt altijd nog zeggen dat je van katten houdt die spinnen... ja ik weet het flauw woordgrapje.

Ik ken geen turkse cabaretier. Tenminste dat denk ik, wel een Marokaanse.. en die vind ik soms grappig. Ook nog eentje uit Suriname.. maar daar zeg ik niets over.. voordat je het weet is het (positieve) discriminatie.

Ehhhmm. Dat van die wijze Nederlanders.. ehhhhh, ken je het succes van SBS en RTL... I rest my case. Ik zou er niet op gokken.

Owh.. ik weet niet 1, maar 2 wedstrijden van Feyenoord waarbij er achteraf niet één fan is gearresteerd voor geweldpleging. Dat was in het seizoen 2012/2013 tegen FC Horst en het seizoen 2013/2014, wederom tegen FC Horst. Dit weet ik zeker, omdat ik bij beide wedstrijden van begin tot eind aanwezig ben geweest. Heb je trouwens de engelse pers gehoord over de Feyenoordsupporters vorige week. Een groot feest. Respect, zo zou het altijd moeten zijn.

Love As Always
Di Mario

Lutje zei

je bent voor of tegen,
het is ja of nee,
misschien kennen we niet....
(wel als het sommigen uitkomt)
Eén @->- voor jou

riet epietz zei

En ook wit is net zo ver af van grijs (dat zoals je misschien hebt meegekregen minstens 50 tinten heeft) als zwart. Maar oke, jij gaat liever voor zwart/wit als "de standaard" bij iedereen.

Mirjam Kakelbont zei

Het is niet of/of maar en/of of en/en.
Het leven kan soms zo makkelijk zijn (-:
Ik heb dagen dan zeg ik op alles 'nee.' Totdat mijn man thuiskomt. Soms kan je met mij zelfs de goeie kant op.
Lieve groet.