Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, oktober 29, 2016

Zaterdag's cursiefje: over normen en waarden (#Column)

'Ze moeten zich aan onze waarden en normen houden!' Dat lijkt mij een prima plan. Maar wie zijn 'ze'? Zijn dat asielzoekers? Vluchtelingen? Buitenlanders? Alleen maar donker gekleurde buitenlanders? Derde generatie blanke Turken? Mensen van wie de ouders uit een islamitisch land komen? Mensen die hun haar blonderen om hun afkomst te verloochenen? Kortom: wie zijn 'ze'?

Over wat waarden en normen zijn, zijn wij het wel eens. Dat zijn namelijk eh...nou eh...waarden, je weet wel. En eh...van die normen. Dus. Tolerant zijn en zo. En geen geweld gebruiken. En eh...mensen niet uitschelden en zo want dat is niet netjes.

Wat zijn waarden en normen eigenlijk? En gelden die voor iedereen of moeten alleen bepaalde bevolkingsgroepen zich er aan houden? En wat is precies het verschil tussen een norm en een waarde?

'Pleur op!' roepen, is dat een waarde of een norm?

=====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

gerdaYD zei

Goede avond lieve Terrebel. Goh, over normen en waarden zijn we het in onze maatschappij ongeveer wel met zijn allen eens, en ik vind zelf dat niet alleen wij als autochtonen maar ook allochtonen er zich moeten aan houden, dat is nog zo prettig en noodzakelijk voor een goed functionerende samenleving... toch?

די מריו zei

Pleurt op is asociaal en dat mag dus niemand doen. Ongeacht welke kleur voordeur je hebt.

Love As Always
Di Mario

Sjoerd zei

Als we ons allemaal aan de normen en waarden houde en een beetje respect voor elkaar kunnen opbregen zijn we al een eind op de goede weg...

gerdaYD zei

Goede zondagmorgen lieve Terrebel. Sta je weer op de markt vandaag met je vriendin? We zullen er waarschijnlijk en van alles wat je de voorbije week beleefde verslag van krijgen hé.

Renesmurf zei

Ja, dat is alles wat urenlang zomergasten toch nog heeft opgeleverd. En verder zullen we wel zien.