Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 12, 2016

Virtueel gesprek: over vluchtelingen

'Die vluchtelingen hebben het maar makkelijk!

Ik wil ook wel in een ander land aankomen in een gespreid bedje en dat alles voor mij geregeld wordt!'

-'Prima. Dan gaan wij nu regelen dat jij gaat ruilen met een vluchteling.

Kom je mee naar het asielzoekerscentrum? Dan halen wij er eentje op die voortaan jouw miserabele leven gaat leiden en jij gaat voor hem in de plaats lui in de rij staan wachten voor de dagelijkse portie soep. In je binnenzak een babysok als enige tastbare herinnering aan je kind dat je kwijtraakte toen een Amerikaanse bom 'per ongeluk' het ziekenhuis opblies waar jouw kind lag bij te komen van eerdere verwondingen waarna jij je nog levende kind oppakte, een mensensmokkelaar al je spaargeld gaf en na een zware reis van maanden op zee je andere kind zag verdrinken en uiteindelijk werd opgesloten in een kamp in een land dat zich 'tolerant en gastvrij' durft te noemen. Oké?'

'Nou...eh...liever toch niet.'

=================

En u? Zou u willen ruilen met een vluchteling?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

  1. Ja ik zou wel willen ruilen met een vluchteling. Maar niet omdat ik denk dat ze het goed hebben hoor... maar omdat ik hoop dat hun het echt beter gaan krijgen.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Denk dat er veel mensen wat aan zouden hebben om naar tv programma verjaagd door de oorlog op rtl 4 zondags-avonds te kijken.
    Zal in ieder geval een eyeopener zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik denk dat ieder mens dat wel eens denkt.....
    je vertrekt naar italie aan de zee, je krijgt daar een huisje, voedselpakketten enz
    maar het echt doen.....
    Eén @->- voor jou

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vreselijk hoe sommige mensen ongenuanceerd over de vluchtelingenproblematiek denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tja, het vluchtelingenprobleem... Veel mensen bekijken het niet langs alle kanten, als ze zelf in die situatie zouden zitten piepten ze wel anders!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik weet nu, dat er ook 'rijke' vluchtelingen zijn, ik heb ze onder mij gehad als buren, zij zijn gewoon op het vliegtuig gestapt met het hele gezonde gezin, ze hadden papieren namelijk en hebben bij aankomst op Schiphol asiel aangevraagd, ze hadden al heel snel een sociale huurwoning onder mij, en zijn binnen 2 maanden verhuisd naar een vrije sector woning die nu te koop worden aangeboden zelfs zodra ze leeg komen, ik hb hun adres, zij hebben een heel groot koophuis...

    Ik weet dat het ook anders is, maar soms? Vraag ik mij toch af, hoe, wat en waar, omdat zij geld hebben schijnbaar is het makkelijker?

    Mocht het ooit zover komen, hoop ik ook op die manier te kunnen vluchten in elk geval.

    X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!