Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 03, 2016

Regels zijn regels!

Misschien wist u het niet maar ik heb een tijdje in de kinderopvang gewerkt. Hartstikke leuk! Maar met een loon van minder dan €8 bruto (...) per uur niet lang vol te houden. Bovendien veranderde er wat nadat een meneer niet van jongetjes af kon blijven. Opeens was elke man die met jonge kinderen wil werken bij voorbaat een pederast en dus 'gevaarlijk'.

Maar ik vond het prachtig om die kinderen te begeleiden en af en toe niet alleen de kinderen maar ook hun ouders wat te leren. Het lukte mij maar niet om een collega te leren dat niet alles in de handleidingen staat. 'Dat meisje huilt. Volgens de leidraad kan zij haar moeder missen, heeft zij pijn of in haar broek geplast. Wat zou het kunnen zijn en hoe kom ik daar achter?' -'Heb je het al geprobeerd met het meisje te vragen wat er aan de hand is?' 'Maar dat staat niet in de handleiding dus dat mag niet!' -'Eh...het is een leidraad en geen wetboek. Het is dus toegestaan je gezond verstand te gebruiken.' 'Huh?'

Dat dus.
Vaste bezoekers van dit blog weten misschien dat ik een aversie heb tegen de instelling: 'Regels zijn regels!' Per definitie vinden de mensen die dat roepen dat dat niet voor hen geldt....

Maar regels zijn er voor iedereen toch? Nou, blijkbaar niet...In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

9 opmerkingen:

Tine de J. zei

Helaas houden vele mensen zich niet aan de regels maar je had wel een mooi beroep voor even dan. En niet alle mannelijke verzorgers zijn dan opeens slecht als er wat is gebeurd zoals wat jij schreef in je blogje. Graag ontmoet en ook jij kan mijn blog volgen als je wilt hoor. In de balk rechts komt een balkje en daar zie je allerlei opties staan zoals ook volgen etc.

Trees Van der Vliet zei

Regels zijn er ook om niet nageleefd te worden 😉

Morgaine zei

Och hou op, schei uit, ik kan er niet al te diep op ingaan, maar ik maak het ook mee nu, gelukkig werk ik op een goede dag, waarop de regels gelukkig gebaseerd zijn op intuïtie en heel veel liefde! hahahaha

Het meest grappige straks als ik eenmaal bij Triade werk? Dat ik dus zwemmaatje ben dan voor 1 cliënt, die ik moet aan en uitkleden in het zwembad, ALLEEN! (ik heb om begeleiding gevraagd om te leren hoor, en als zij vinden dat het goed gaat, dan pas ga ik alleen), het is een mannelijke cliënt, en op mijn huidige werk... mag ik dat dus niet van 1 persoon, die persoon is er niet op de dag dat ik er ben, maar we houden ons er toch maar aan, hilarisch eigenlijk.

Oh ja, de instellingen zijn ook nog concurenten van elkaar, alleen heeft de één hoofdmoot in Flevoland en is de ander eigenlijk midden nederland, Ermelo/Amersfoort... bij die laatste zit ik al een tijdje ;-)

X

Rebbeltje ★ zei

Regeltjes...denk dat je gewoon logisch na moet blijven denken om de regeltjes aan te passen zodat je je er in kan vinden.

John zei

Tja, dat een begeleider zich zo strak aan de regels houdt is mss uit angst om als pedegast gezien te worden.
IK krijg er altijd jeuk van.
Overigens zijn een berg regels onzin. Waarom zou je niet door rood kunnen rijden als dat kan?

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Nee, ik wist inderdaad niet dat je met kinderen hebt gewerkt, een mooi beroep om te doen! Helaas kwam daar abrupt een einde aan door die begeleider zodat elke man per definitie verdacht werd.
En regels? Die zijn er inderdaad om te overtreden, maar je moet er wel een goede reden voor hebben!

Natasja zei

Nou inderdaad, laten we gelijk beginnen dat een kind zich niet aan de regels houdt, en elk kind anders benaderd moet worden. Ik zeg veeg er je je weet wel mee af, en die wat goed voelt! Daar geloof ik in!

riet epietz zei

Natuurlijk zijn regels er niet voor niets (dus zal ik volgens jou wel vinden dat ze niet voor mij gelden) en het onzin om niet aan een kind te vragen wat er is. Er zal vast niet in de regels gestaan hebben dat je het niét mag vragen. We zijn gelukkig nog niet zover dat álles in regels is vastgelegd zoals dingen die je met je gezonde verstand wel zelf kunt bedenken.

willy zei

de uitzonderingen bevestigen de regel

groeten