Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 02, 2016

Goed nieuws en kattenlog

Slecht nieuws is het natuurlijk dat extremisten het kinderen - en dan met name meisjes - onmogelijk maken naar school te gaan. Maar met hulp van ouders, het internet en een onwaarschijnlijk grote dosis doorzettingsvermogen lukte het deze jongedame een vreemde taal te leren en zichzelf te onderwijzen over wiskunde en wat al niet meer. Een voorbeeld voor velen en vooral een voorbeeld dat soms 'I can' van groter belang is dan 'IQ':

http://www.nytimes.com/2016/06/05/opinion/sunday/meet-sultana-the-talibans-worst-fear.html?smid=tw-nytopinion&smtyp=cur

En er zijn meer dappere mensen: zoals deze vrouw in door de Taliban geregeerd gebied. Zij weigert zich er bij neer te leggen dat meisjes niet naar school mogen en heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk meisjes les te geven. En met succes!


Voor wie bereid is zeven minuten de tijd te nemen (dat is één reclameblok op RTL4!), hier een heldere uitleg van wat 'de Sharia' nu eigenlijk is:


Zou het niet mooi zijn als iedereen zich voortaan liet informeren in plaats van bang maken? Steeds meer mensen zijn bereid tot nadenken in plaats van zich door een populist te laten vertellen wat zij moeten denken . Ik vind dat goed nieuws!

Dichterbij huis: het gaat ontzettend goed met de Nederlandse horeca!
http://www.nu.nl/ondernemen/4298139/omzet-nederlandse-horeca-stijgt-sterker-dan-in-rest-eu.html

Voor velen hebben cijfers niets met de werkelijkheid te maken. Maar toch.

Zwarte Vlek vindt het maar niets als mijn vriendin aan haar boekhouding werkt: 'Ik ben toch veel meer aandacht waard?'
Overigens: Zwarte Vlek en zijn broer Maneki Neko hebben een eigen Facebook pagina waar hun avonturen worden bijgehouden: https://www.facebook.com/manekienzwartevlek/?fref=ts

De lolcat van deze week is een knipoog naar de grote groep mensen die het een goed idee vinden om iedereen die dat wil van een vuurwapen te voorzien 'om zich te kunnen beschermen tegen idioten met vuurwapens.'

'Laten wij alle vliegtuigpassagiers een wapen geven! 
Kapers zullen zich wel twee keer bedenken!' 

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

  1. Moet er niet aan denken dat er nog meer gekken met wapens rond gaan lopen :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wapens zijn nooit het antwoord.. zeker niet veel wapens.

    Love AS always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wapens zouden verboden moeten worden, het veroorzaakt alleen maar leed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoorde gisteren op het nieuws, dat men in Texas het oké gaat vinden dat studenten van 21 jaar en ouder wapens mee mogen nemen naar school??????????????

    Daar ga jij vast ook over schrijven, ik schrok mij de kolere op zijn Amsterdams gezegd, en ook de professoren vinden dit een zeer slecht idee, sjonge.. het moet niet gekker worden, maar helaas kan dat dus wel :(

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook na het "drieletterwoord" verhaal van meneer Berger leef ik graag verder zónder een geloof opgedrongen te krijgen, iets dat bij een ingevoerde Sharia niet mogelijk meer is omdat geloof en staat (en de staat heb ik hoe dan ook mee te maken, dáár kom ik niet omheen) met elkaar verweven zijn. Ik wijs de Sharia dus af, alleen al de regels om te bidden stuiten me tegen de borst, want ik bid nou eenmaal niet en dat wil ik graag zo houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tja, je weet hoe ik over godsdienst denk dus de sharia kan ik van geen kanten goed vinden, hier wordt de scheiding tussen geloof en staat mee overtreden én dit soort wetten druisen in tegen mijn gevoel van rechtvaardigheid en mijn liefde voor de democratie...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!