Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, augustus 26, 2016

Goed gedaan (een verhaaltje)

Het was leuk geweest. Hij had gedaan wat hij wilde al had hij graag wat meer gedaan. Men zou van hem spreken en kleinkinderen van vrienden van zijn zoon zouden nog weten wie hij was geweest. Spoedig zou hij er niet meer zijn maar hij was tevreden. New York, Parijs, Barcelona, Berlijn? Hij was er geweest en zijn kinderen waren zijn getuigen, behalve zijn jongste.

Zijn gezicht was vlak bij dat van zijn oudste en hij fluisterde met het laatste restje lucht in zijn longen: 'Eén ding wil ik nog weten.' -'Ja, pa?' 'Heb ik het goed gedaan?' -'Ja pa, je hebt het goed gedaan.'


========================================
Meer lezen? http://www.bravenewbooks.nl/terrenceweijnschenk

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

  1. Tenslotte wil iedereen dat schouderklopje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu kan hij met een gerust hart afscheid nemen van zijn kinderen. De gedachte dat hij een goede vader geweest is, geeft hem rust.
    Mooie link!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is toch ook wel mooi als je kinderen dat tegen je zeggen.

    Love as Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkig, hij heeft het goed gedaan, gek eigenlijk dat we dat allemaal een keer willen horen van onze kinderen. ;-)

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben heel blij dat ik niet hoef te wachten tot ik dood ga, ik hoor heel af en toe wel verhalen van de kinderen waaruit blijkt dat ze heel blij zijn met de jeugd die we ze konden geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, een beetje een rare vraag op zo`n moment, wie durft er dan nog kanttekeningen te plaatsen? Tuurlijk was het goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Natuurlijk zegt iedereen op zo'n moment ja...
    Hij zal het heus wel goed gedaan hebben anders waren zijn kinderen niet bij hem..

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!