Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 12, 2016

Goed nieuws en kattenlog

De 'Eco-Cooler' zou wel eens hét antwoord kunnen zijn voor het hitte probleem voor de burgers van Bangladesh:Er is veel ellende in de wereld én er zijn mensen die daar wat aan doen.
Warchild is zo'n organisatie en hier is hun nieuwste filmpje:Ja, miljoenen vluchtelingen ZIJN geen probleem maar miljoenen vluchtelingen HEBBEN een probleem.

Dichter bij huis: politici komen langzamerhand tot de ontdekking dat mensen die gedwongen worden zich helemaal niet fijn en vrij voelen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) staat een aantal gemeentes in Nederland toe de teugels rond de door de PvdA bedachte Participatiewet iets te vieren: http://www.nu.nl/economie/4289844/gemeenten-krijgen-vrijheid-experimenteren-met-bijstand.html (Heel gek: mensen worden blijer van ongedwongen betaald werk dan van gedwongen onbetaald werk. Goh, wie had dat nu kunnen denken?)

Dit is Igor ('Iekje' voor intimi), de kat van mijn schoonmoeder

De zelfbedachte 'lolcat' van deze week:

'Op een dag hebben armen helemaal geen geld meer.
De rijken zullen dan iets nieuws verzinnen.'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

Hans zei

De 'Eco-Cooler' is inderdaad een slimme oplossing.
Zo heeft men ook op eenvoudige manier zonnecellen geplaatst. Hans

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Inderdaad, die Eco-cooler lijkt me ook een slimme oplossing. Maar aan de ellende van kinderen wereldwijd komt maar geen einde, hoe goed Warchild het ook bedoelt. De kapitalistische maatschappij blijft maar wapens produceren en exporteren waardoor de miserie van kinderen en van vluchtelingen maar verder blijft duren...

John zei

Jetta Klijnsma zou zich de ogen uit haar kop moeten schamen voor wat zij mensen heeft aangedaan. Vreselijk mens.
Ik zie een verbetering op je blog Ter. Leuk :)

Morgaine zei

" De creativiteit van bijstandsgerechtigden om zelf iets van hun leven te maken, wordt gesmoord in bureaucratie. Gemeenten zijn veel tijd kwijt met de controles en maatwerk is niet goed mogelijk."

Goh, of er zijn mensen die heel creatief zijn, van alles willen, maar nul hulp krijgen en er al jaren om vragen, zodat zijzelf weer op eigen benen kunnen gaan staan, ook DAT wordt tegen gehouden.. met dank aan Rutte overigens daarvoor al... Ik had een top idee, en deze is dus succesvol ingevuld ondertussen, heb het zien groeien hier, van klein, naar groter en ze zijn alweer verhuisd ondertussen naar een nog groter pand hier, kortom.... als ze mijn buisness plan nu hadden bekeken in 2010.... dan was ik er allang uit geweest!

X